Gooise Meren leert Weesp kennen

GOOISE MEREN De gemeentebesturen van Gooise Meren en Weesp gaan de komende maanden nog een paar keer met elkaar om de tafel zitten om elkaar beter te leren kennen. Dat heeft alles te maken met de plannen om eventueel met elkaar te fuseren. Er werd deze week weer met elkaar gepraat.

Naast Gooise Meren praat Weesp eveneens met Amsterdam. Het gemeentebestuur van de hoofdstad kwam een week voor Gooise Meren al praten met Weesp.
De gemeentebesturen bespreken met elkaar over hoe het er nu voor staat met het toekomstproces. De gesprekken moeten er vooral voor zorgen dat de gemeentebesturen elkaar beter leren kennen en dat er vragen over en weer beantwoord kunnen worden.

Weesp werkt momenteel achter de schermen hard aan haar toekomst met Gooise Meren of Amsterdam. Rond september laten Gooise Meren en Amsterdam hun standpunten over Weesp weten. Vanaf oktober worden Weespers dan weer gevraagd daar op te reageren. Rond november maakt Weesp een keuze voor Gooise Meren of Amsterdam.
Gooise Meren gaat na de zomer haar bewoners ook benaderen om te vragen hoe ze denken over Weesp. Althans, dat plan heeft het gemeentebestuur. De raad praat er vanavond (woensdag) over. Als de raad akkoord gaat, worden bewoners benaderd om aan te geven of ze vinden dat Gooise Meren en Weesp wel bij elkaar passen.