Trots op de nieuwe huisstijl.
Trots op de nieuwe huisstijl. Foto: Reclamebureau Holland

Streefkerk makelaars en verzekeringen bestaat 50 jaar

MUIDEN - Dit jaar bestaat het kantoor van Streefkerk makelaars en verzekeringen 50 jaar en dat was een mooie aanleiding om de huisstijl aan te pakken. Een fris en nieuw logo, dat is het resultaat. Streefkerk gaat met zijn tijd mee, maar de service en dienstverlening blijven zoals die altijd waren. "Deskundig, persoonlijk en betrouwbaar", laten Aart en Dirk Streefkerk weten.

En dat hebben ze behoorlijk grondig gedaan, want behalve een nieuw beeldmerk is ook afscheid genomen van de vertrouwde kleuren. Meteen is ook de uitstraling van het pand, waar het kantoor al sinds 1996 is gevestigd, in de nieuwe huisstijl gegoten. En daarmee springt het gebouw flink in het oog. "50 jaar, het is een belangrijk moment", laat Aart weten. Samen met Dirk runt hij het kantoor sinds 1979. Aart is de allroundexpert in de assurantietak van het kantoor en Dirk is het gezicht van de makelaardij. Met in totaal 14 medewerkers kan het kantoor bogen op een schat aan ervaring en deskundigheid.

Opvallend is dat zowel het aantal mensen als de samenstelling van het team al jaren nauwelijks wijzigt. Ook de crisisjaren is het kantoor goed doorgekomen. "We zijn nog met hetzelfde team en daardoor is ook alle kennis behouden gebleven", vertelt Dirk. Daarmee is Streefkerk overigens wel een positieve uitzondering. Het geheim? "Geen rare dingen doen", zeggen ze beiden tegelijk. "Behoudend en tegelijkertijd kansen durven pakken en blijven investeren." Dat is natuurlijk niet het enige. De relatie met hun klanten is hecht en langdurig. Niet voor niets, denken ze. Naast en sterke vakinhoudelijke kennis en een waaier aan diensten is vertrouwen de basis van hun relatie met klanten. "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt", klinkt het nuchter.

Fullservicekantoor
Ze vormen een fullservicekantoor. Van verzekeringen, hypotheken, makelaardij en financieel- en pensioenadvies tot schadebehandeling. "Korte lijnen, we hebben alle kennis in huis en kunnen daardoor effectief en efficiƫnt werken. Dat wordt door veel klanten gewaardeerd", somt Dirk op. "Ongeveer zestig procent van onze klanten neemt meerdere diensten van ons af", aldus Aart. De verschillende diensten vullen elkaar prima aan, blijkt daaruit. Door de lange historie in Muiden is het kantoor tevens goed ingewijd in de omgeving. Die lokale betrokkenheid komt goed van pas bij hun betrokkenheid bij het plangebied De Krijgsman.

Fysieke locatie is belangrijk
De investering die ze nu in de uitstraling van hun pand doen is weloverwogen. "We zitten op een goede, zichtbare locatie. Dat is, ondanks de opkomst van Funda, ook voor de makelaarsdiensten nog steeds belangrijk", stelt Dirk. De eerste stappen in het zoekproces naar een nieuwe woning doen veel mensen inmiddels zelf, bij de vervolgstappen komt de makelaar weer in beeld. "Uiteindelijk komen de mensen altijd een keer op kantoor en als je met elkaar aan tafel zit vinden mensen het prettig als je meerdere zaken voor hen kunt regelen."
Zelf vinden ze dat ook het leukste aan hun vak: de verschillende facetten van het werk, het leveren van maatwerk en het contact met de mensen.