Een heel weekend lang werd er gewerkt aan het omleggen van de snelweg.
Een heel weekend lang werd er gewerkt aan het omleggen van de snelweg. Foto: Rijkswaterstaat

Andere afslagen wennen snel

MUIDERBERG - Vanaf nu rechts aanhouden voor Naarden en Bussum en de andere kant van de weg voor Almere. Rijkswaterstaat heeft afgelopen weekend de snelweg rond knooppunt Muiderberg geheel veranderd.

Er werd afgelopen weekend gewerkt aan de snelweg. Naast het omleggen van de twee weghelften werd de gloednieuwe verbindingsboog naar Almere (A6) aangesloten op de weg. De weg moest vanwege het werk worden afgesloten, echte verkeersdrukte bleef achterwege.

Het autoverkeer bleek maandag al snel gewend aan de veranderde weg. Rijkswaterstaat verwachtte dat er extra verkeersdrukte zou ontstaan omdat autobestuurders moesten zoeken naar waar ze heen moesten, maar dat bleek mee te vallen. Vooral 's morgens was er amper wat te merken; later op de dag was het wel drukker dan normaal, maar van grote problemen was geen sprake. "Er zijn geen problemen geweest. Oké, het is nu meivakantie en dus minder druk, maar dan nog. Natuurlijk zullen mensen zich gaan vergissen, dat is normaal bij zo'n aanpassing, en al helemaal als het straks drukker wordt. Er rijden hier 100.000 auto's per dag", zegt woordvoerder Erik Suik van Rijkswaterstaat.

Met de veranderde snelweg moet het verkeer naar Amersfoort en Almere beter doorstromen.