De gemeente en Enter Media ondertekenen het contract.
De gemeente en Enter Media ondertekenen het contract.

Wekelijkse gemeentepagina's blijven in deze krant

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren blijft ook de komende jaren actief communiceren met de inwoners via de lokale nieuwsbladen van Enter Media: BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. "De kranten hebben oog voor de identiteit van de vier kernen, dat sluit aan bij ons beleid", zegt de burgemeester.

Vijf partijen toonden interesse is de wekelijkse gemeentepagina van Gooise Meren. Een heuse Europese aanbesteding kwam eraan te pas om de opdracht te verstrekken. Een gedegen afweging dus. Met als resultaat dat de gemeente opnieuw kiest voor BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. Maandag werden hiertoe in stadhuis Naarden de contracten ondertekend. Zowel de gemeente als Enter Media is uiterst tevreden over de samenwerking. Cijfers tonen aan dat de krant en de gemeentepagina goed gelezen worden.

Met de gemeente- pagina's bereiken we veel inwoners

Ook in deze moderne tijden blijft de vertrouwde huis-aan-huiskrant een belangrijk middel voor de gemeente om haar informatie te verspreiden, zo legt burgemeester Han ter Heegde uit. "Met onze gemeentepagina's bereiken we een groot aantal inwoners. Dat werd onlangs nog bevestigd in een burgerpanelonderzoek. Zo'n 70% van de respondenten gaf aan onze pagina wekelijks te lezen. En de waardering voor de inhoud hiervan is ook heel hoog."

Waarom de keuze voor onze kranten?
"Lokale kranten hebben een belangrijke functie in het kritisch volgen van gemeentebesturen en het voeden van de politieke discussies. Enter Media vult die rol goed in. De journalistieke aanpak is versterkt door de samenwerking met andere media in de regio. Daarnaast vinden wij het gunstig dat de drie kranten oog hebben voor de identiteit van de vier kernen van Gooise Meren. Dat sluit precies aan bij ons eigen beleid."

Welke informatie kunnen de inwoners op de pagina's (blijven) verwachten?
"De pagina's zijn bedoeld om onze inwoners te informeren over onze plannen en ons beleid. Ook laten we zien hoe we met inwoners en ondernemers samenwerken en hen bij plannen betrekken. Die samenwerking is essentieel om de hoge kwaliteit van het wonen, werken en recreƫren te behouden. En een goede aanvulling is dat de gemeenteraad sinds begin dit jaar op de gemeentepagina een eigen rubriek heeft."

De pagina's zijn bedoeld om te informeren over plannen en beleid

En de digitale nieuwsbrief, hoe werkt die?
"Onze wekelijkse nieuwsbrief wordt wekelijks per mail naar ruim 3.000 inwoners gestuurd. Naast de berichten van de gemeentepagina staan daar ook nog aanvullende berichten in. Aanmelden kan via de website."