Een uitgelezen boek

Laren en zijn schilders

In het Singermuseum was eind 1985, begin 1986, de tentoonstelling Kunstenaars rond Hamdorff 1880-1940. Tegelijk verscheen bij Boekhandel Judi Kluvers in Laren het boek van Jan P. Koenraads: 'Laren en zijn schilders'.

Het boek geeft een schets van de verrassende ontwikkeling van het voordien zo stille en onbekende dorp Laren tot een internationaal vermaard kunstcentrum. Naast de logementhouder Jan Hamdorff, die de naam 'De ongekroonde koning van Laren' kreeg, krijgen Neuhuys, Mauve en Kever, andere schilders, tekenaars en schrijvers volop aandacht. Ook de feesten komen aan bod en er wordt verhaald wat de komst van het echtpaar Singer voor Laren heeft betekend.

De eerste druk van het gebonden boek met omslag, 160 pagina's, 129 zwart-wit afbeeldingen en 37 in kleur, werd in 1985 uitgegeven.

Op de afbeelding: "Vrouw met kind" van Albert Neuhuys. Los bij het boek is de gestencilde catalogus met 271+17 nummers.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 20 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.