Oud Valkeveen wil geen melkkoe worden van de gemeente.
Oud Valkeveen wil geen melkkoe worden van de gemeente. Foto: Bob Awick

Gaat speelpark Oud Valkeveen dicht?

NAARDEN Eigenaar Michael van de Kuit van speelpark Oud Valkeveen heeft gezegd het park te sluiten nu de gemeenteraad akoord is gegaan met de vermakelijkheidsretributie.

De retributie bedraagt 60 eurocent per bezoeker, waarbij het park voor de eerste 60.000 bezoekers een vrijstelling krijgt. De gemeente laat weten dat het Muiderslot al enige jaren deze retributie betaalt.
"Geen enkele ondernemer is daar blij mee, maar de maatregel is bedoeld om de kosten die de gemeente voor deze populaire voorzieningen maakt, zoals wegonderhoud, parkeren en handhaving, te dekken", aldus de gemeente.

Over de 10 euro

Door het extra bedrag wordt een kaartje net iets duurder dan 10 euro. Het park wil de toegangsprijs betaalbaar houden en gaat daarom niet akkoord met de verhoging van 60 cent. "Het is een speelpark voor alle rangen en standen en daarnaast mag iedereen zijn eigen eten en drinken meenemen, dus voor 10 euro kun je een hele dag uit."
Omdat er nog veel onduidelijk is, is de verkoop van entreebewijzen en abonnementen voor het seizoen 2018 voorlopig stopgezet. Van de Kuit is aan het bekijken welke consequenties dit heeft voor het speelpark. Hij rekent op 120.000 euro extra belasting en laat weten dat Oud Valkeveen geen subsidie krijgt, in tegenstelling tot het Muiderslot en Spant!

In gesprek

De gemeente wil graag in gesprek met de eigenaar met als inzet het openhouden van het park. "Als de heffing wordt ingevoerd, sluit ik het park", aldus Van de Kuit.