Fouten gemaakt bij onderzoek Heijman

BUSSUM Hoogleraar en onderzoeker Marcel Pheiffer heeft fouten gemaakt bij het onderzoek dat hij deed naar de declaraties en het handelen van ex-burgemeester van Bussum Henk Heijman.Dat stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven na een hoger beroep dat Hart voor BNM had aangespannen. Pheijffer heeft een officiƫle waarschuwing gekregen.

Pheijffer onderzocht het handelen van burgemeester Henk Heijman. Die laatste raakte in opspraak omdat hij mogelijk onterechte vergoedingen kreeg omdat hij niet in Bussum woonde. Pheiffer onderzocht de kwestie-Heijman voor 52.000 euro.
Henk Heijman zou volgens Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM voor minimaal 30.000 euro onterecht hebben gedeclareerd. "Het gaat om onrechtmatig verkregen reis- en woonkosten. Er is kortom heel veel gemeenschapsgeld gebruikt om fraude van een bestuurder goed te praten. We horen dat geld terug te krijgen."
Verder is ze opgetogen dat de uitspraak haar vermoedens bevestigen. "Heijman fraudeerde; Remkes wist dat, want de wetgeving is heel duidelijk over declaraties van burgemeesters. Remkes huurt met een grote zak geld een hoogleraar in om de fraude recht te praten. De accountantskamer durft kennelijk een autoriteit op het gebied van accountancy niet aan te pakken. Gelukkig heeft het onafhankelijke College van Beroep voor het bedrijfsleven wel gehakt gemaakt van dit onderzoek en durfde zij Pheiffer een waarschuwing op te leggen."


Stichting Goois Erfgoed stopt

GOOISE MEREN De Stichting Goois Erfgoed wordt opgeheven. De stichting denkt niet op korte termijn monumenten in beheer te krijgen. Bovendien is de constructie verouderd, zo meent men.

De stichting werd twee jaar geleden in het leven geroepen nadat de Vestingwerken vanuit het Rijk werden overgeheveld naar de NMO. Naarden poogde met de oprichting van de Stichting Goois Erfgoed alsnog de Vestingwerken in handen te krijgen en andere monumenten te beheren. Dat bleek erg lastig te zijn. De stichting heeft bij de oprichting nauwelijks kosten gemaakt, zo laten ze nog expliciet weten.