Starters kunnen lening krijgen

GOOISE MEREN Starters op de woningmarkt die net een deel van hun financiering tekortkomen om hun eerste huis te kopen, kunnen vanaf nu weer aanspraak maken op een starterslening. De gemeenteraad heeft afgelopen week een akkoord gegeven voor dat plan.

De starterslening is een aanvullende lening, boven op de hypotheek, die starters een steuntje in de rug moet geven bij het kopen van een huis. Het is een lening onder gunstige voorwaarden. De totale pot voor startersleningen bedraagt nu 940.000 euro. Daarmee kunnen ten minste 23 starters geholpen worden. De afgelopen jaren werden er ongeveer 10 leningen per jaar verstrekt.


SDO hoort bij de beste

BUSSUM Voetbalclub SDO behoort tot de honderd beste amateurclubs van Nederland. Dat heeft het blad De Voetbaltrainer berekend.

SDO haalde de top 200 door de resultaten van het eerste team en acht jeugdteams van de club. Hoe hoger de teams spelen, hoe beter. Het eerste elftal speelt hoofdklasse en ook veel jeugdteams voetballen hoog. Dat levert SDO een honderdste plaats op. Drie jaar geleden stond de club nog 155e.
BFC staat ook weer op de ranglijst, namelijk op plek 191. De klassering is opvallend omdat BFC 'slechts' derde klasse speelt. BFC dankt haar klassering vooral aan de goede geklasseerde jeugdteams.