Resa Loa in de hoofdrol.
Resa Loa in de hoofdrol. Foto's: Ilse van der Stoep

Sint-Vitus-leerlingen stralen in 'Annie'

BUSSUM De jaarlijkse Klein Avond, die afgelopen weekend werd gehouden op het Sint-Vituscollege, is weer een groot succes gebleken. Dit jaar stond 'Annie' centraal.

door Ilse van der Stoep

Het stuk werd volledig ingestudeerd en geleid door bovenbouwleerlingen, zowel voor als achter de schermen. Elke Vitusbrugger mag aan de Kleine Avond meedoen. Er was een podium voor iedereen, of het nu voor of achter de schermen was. Het was een avond voor en door leerlingen. Door het stuk in te studeren en te produceren onder leiding van bovenbouwleerlingen zetten de kinderen samen een mooie productie neer. Leerlingen uit onder- en bovenbouw krijgen zo onderling veel meer contact. Dit past in de visie van het Sint-Vituscollege.
Dit jaar werd voor de musical 'Annie' gekozen, met brugger Resa Loa in de hoofdrol. Regisseurs Lisa Versteegen en Kiki Driessen uit vwo 5 en Roosje Schröder uit vwo 4 bewerkten het stuk zodanig dat het geschikt werd om op te voeren met bijna tweehonderd brugklassers. De voorbereidingen voor de Kleine Avond startten in september met een auditie voor de eersteklassers die interesse hebben in toneel. Zo'n zestig leerlingen gaven hieraan gehoor en na twee auditierondes kregen zeventien leerlingen een rol. De andere leerlingen konden meedoen aan een dans met hun klas, bedacht door en ingestudeerd met bovenbouwleerlingen.
Bruggers konden ook meehelpen met het maken van het decor en waren in die functie medeverantwoordelijk voor de decorwissels tijdens de voorstelling. Daarnaast behoorde meehelpen met licht en geluid achter de schermen tot de mogelijkheden. De spots bedienen, alle microfoons aansluiten, achter de knoppen zitten: de bovenbouwleerlingen leerden een
nieuwe lichting leerlingen wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken. Ook in de zaal waren het leerlingen die de boel regelden: zij begroetten de gasten bij de entree, namen hun jassen aan en stonden achter de bar om iedereen van een drankje te voorzien.
De acteurs speelden en zongen de sterren van de hemel. Alle bekende nummers uit Annie kwamen voorbij. De dansen knalden van het podium af. Kostuums, decor, rekwisieten, licht en geluid waren perfect verzorgd door de verschillende leerlingenteams. Het Sint-Vituscollege kijkt terug op een geslaagde Kleine Avond.

De hele musical zag er tiptop uit.