Broodje+ stopt ermee.
Broodje+ stopt ermee.

Broodje+ houdt laatste maaltijd

BUSSUM De bijeenkomsten van Broodje+ stoppen te bestaan. Wel is er komende vrijdag 22 december nog een laatste gezellig samenzijn met een kerstbijeenkomst.

De activiteit Broodje+ heeft tien jaar bestaan. In totaal zijn er 265 bijeenkomsten geweest waarop mensen terecht konden voor een gratis maaltijd en een goed gesprek.
"Broodje+ was niet een doel op zich, maar een middel om inwoners van Bussum in aanraking te brengen met het evangelie van Jezus Christus en waar ook mensen die Jezus niet kenden zich thuis zouden voelen. Om de twee weken werd er voor de gasten een uitgebreide broodmaaltijd geserveerd met soep vooraf en een heerlijke verrassing. Onder het genot van koffie en thee met een koekje was er voor iedereen altijd een luisterend oor. Voor wie dat wilde was er na de maaltijd gelegenheid mee te doen aan een goed gesprek. Hierbij was er gelegenheid om door te praten over levensvragen vanuit een christelijk oogpunt."
"Om te stoppen met dit werk was best een moeilijke beslissing; niet alleen voor de vrijwilligers; maar ook voor de bezoekers van Broodje+, waarvan sommige al vanaf het begin komen." De laatste tijd werd het echter heel lastig om genoeg vrijwilligers te vinden. Ook het bezoekersaantal liep terug. Het besluit om te stoppen is overigens niet zonder emotie genomen. "Broodje+ is voor vele gasten een avond waarnaar wordt uitgezien; het is voor hen een moment van ontmoeting, sociaal contact, bezinning op levensvragen. Al met al kijken we dankbaar terug op al die fijne en soms emotionele momenten die we met onze gasten mee mochten maken."

Wie nog een keer wil aanschuiven is vrijdag welkom voor de kerstviering. Aanvang 17.30 uur aan de Brinklaan 36A in Bussum.