Samen kerstliedjes spelen.
Samen kerstliedjes spelen. Foto's: Bob Awick

Warme choco met de Kerstman

NAARDEN "Het was zaterdag weer een gezellige en drukke dag tijdens de kerstmarkt in Naarden", vertelt Stefanie Korlaar, coördinator van de kerstmarkt.

"Op het Ruijsdaelplein stonden 36 kraampjes met allerlei leuke kerstartikelen, een kameel, Maria, Jozef, workshop kerstkransen maken, kerstmuziek: alle ingrediënten voor een kerstmarkt waren in de Vesting aanwezig. De echte kerststal stond opgesteld voor de Grote Kerk. Dit jaar was er ook een horecapleintje bij de Utrechtse Poort. De bezoekers werden getrakteerd op onder andere glühwein, warme chocolademelk met slagroom, poffertje en hotdogs. Ook stonden er biertafels en bankjes om gezellig op te zitten."

Kerstman met mandarijnen

"Natuurlijk waren we de arrenslee niet vergeten, want vooral kinderen willen daar graag mee op de foto. En de Kerstman liep rond om mandarijnen uit te delen. Dit jaar kwam er ook een steltloper langs, die gezellig tussen het publiek op het plein liep."

Volle borst meezingen

"Aan het eind van de middag liepen kinderen met lichtjes gezamenlijk met de ezels een rondje om de Grote Kerk van Naarden. De kinderen liepen als eindpunt naar de kerstmarkt waar muziekvendel Nardinc klaar stond om de kerstsingalong te begeleiden. De teksten van de liedjes kwamen voorbij op een scherm dus iedereen zong uit volle borst mee."

Gezellig op de foto met de Kerstman.
Kraampjes vol met kerstartikelen.
Natuurlijk konden de kinderen een rondje rijden in de arrenslee.
Gezelligheid bij de Utrechtse Poort.
Moeilijk kiezen met zo veel leuke kerstcadeaus.