Intieme setting.
Intieme setting. Foto: Erik-Jan Geniets

Eerste literair café in theater deMess blijkt intiem samenzijn

NAARDEN De intimiteit van theater deMess kwam afgelopen zondag geheel tot haar recht tijdens het allereerste literaire café. Ondanks de mooie programmering bleven door de hevige sneeuwval enkele stoelen leeg. Het publiek, rond de 40 man, kon hierdoor genieten van een heel intiem optreden.

Het eerste literair café was georganiseerd door de Naarder schrijver Willem du Gardijn. Hij was hiervoor gevraagd door artistiek programmeur Johan Hoogeboom. Gardijn had direct interesse en wist mooie namen te strikken: de dichters Mustafa Stitou en Mischa Andriessen en schrijver Peter du Gardijn. De muziek werd verzorgd door Loes Dooren (violiste) en Ellen Schepers (piano). "Het was een sterke bijeenkomst. Er zat een mooi ritme in het programma. De formule is dat de gasten eerst iets voorlezen uit eigen werk, afgewisseld met klassieke muziek. Daarna houd ik dan als moderator een interview met de gasten."
Tijd voor vragen uit de zaal was er niet, maar dat paste ook niet erg in het theatrale blok, volgens du Gardijn. Toch treurde niemand hierom, want na afloop kon er aan de bar volop nagepraat worden met de hoofdrolspelers. "Hier kwam de intieme sfeer van deMess echt als sterk punt naar voren. Waar maak je dat nog mee dat je zo dicht bij artiesten kunt komen? Ik geloof dat diezelfde intimiteit zowel bezoekers als artiesten erg goed bevalt."
Het eerstvolgende literaire café wordt gehouden in maart. De organisatie hoopt vier keer per jaar zo'n avond te organiseren.