Puyk met zijn oorkonde.
Puyk met zijn oorkonde.

BFC benoemt clubman Harry Puyk tot erelid

BUSSUM Als dank voor al zijn werk voor de voetbalclub heeft BFC clubman Harry Puyk benoemd tot erelid. Dat gebeurde woensdagavond. Puyk was verrast en erg verguld.

Dat Puyk benoemd wordt tot erelid mag geen wonder heten. De zestigjarige Bussumer loopt al vijftig jaar rond op de Bussumse voetbalclub. "Dat betekent dat hij al bijna de helft van het bestaan van BFC bij de club rondloopt", laat de club weten. "Zijn activiteiten zijn echter niet beperkt gebleven tot het rondlopen. Al op jonge leeftijd was hij actief als terreinman. Voor het begin van zijn werkdag, maar ook tijdens vakantiedagen, kwam hij meestal naar BFC om de sproeiers klaar te zetten en zo het gras in perfecte conditie te houden. Naast terreinman, of 'groundsman' zoals we dit tegenwoordig noemen, heeft Harry ook vaak een helpende hand geboden in onze kantine. Harry is op meerdere momenten ingestapt als de kantine overgenomen moest worden en is ook op dit gebied een echte expert. Je kunt Harry dus gerust een clubicoon noemen." Voor zijn inzet heeft Puyk al twee keer de BFC Vriendschapsbeker mogen ontvangen: een keer persoonlijk en een keer als lid van de schoonmaakploeg van de voetbalclub.

Puyk kreeg woensdagavond de eer om een zuil te onthullen met daarop alle namen van de ereleden en leden van verdiensten van voetbalclub BFC.