Rondje maken in de arreslee.
Rondje maken in de arreslee. Foto: Bob Awick

Gezellige kerstsfeer op Ruijsdaelplein

NAARDEN Ook de Vesting is dit jaar weer helemaal in kerstsfeer en op zaterdag 16 december is er een kerstmarkt, kerststal, kerstkransen maken, lichtjestocht en een kerstsingalong.

In de sfeervolle hal van het stadhuis kunnen tussen 10.00 en 13.30 uur weer kerstkransen gemaakt worden om de Vesting in kerstsfeer te brengen. Verschillende soorten groen worden ter beschikking gesteld door de gemeente Gooise Meren en verschillende tuiniers. Het is wel handig om zelf een snoeischaar, binddraad, strokrans, lint en kerstversiering mee te nemen. Strokransen en binddraad kunnen ook ter plaatse worden gekocht. Kinderen zijn natuurlijk ook welkom. De toegang is gratis.

Kerstmarkt

De kerstmarkt met verschillende kramen en glühwein staat op het Ruijsdaelplein en kan bezocht worden tussen 13.00 en 21.00 uur. In Galerie Pouloeuff aan de Turfpoortstraat geeft kunstenaar Martina Turini een workshop om 13.00 en 15.00 uur waarbij bezoekers hun eigen sieraad zoals een ring, armband of broche kunnen maken van purschuim. De workshop kost 10 euro. Aanmelden kan via pouloeuff@spinenweb.nl.

Lichtjestocht

Natuurlijk wordt het kerstspel niet vergeten. Het spel 'Op weg naar kerst' wordt gespeeld van 17.30 tot 18.15 uur rond de Grote Kerk voor kinderen en hun ouders. Daarna volgt er vanaf 18.15 uur een lichtjestocht naar de stal met levende have in de Gele Loods en is iedereen om 18.30 uur weer terug op het Ruijsdaelplein voor de kerstsingalong met muziekvendel Nardinck. Veel gezelligheid en natuurlijk ontbreekt de kerststal met beeldengroep niet en staat weer voor de Grote Kerk.
Parkeer je auto op P 'de Abri' of P 'Nieuw Molen' en wandel de Vesting in of kom op de fiets. Er kan voor de boodschappen tijdens de weekmarkt niet geparkeerd worden rond het Ruijsdaelplein vanwege de opbouw.