Het Weesper Gemengd koor.
Het Weesper Gemengd koor. Foto: Ewald van Vlijmen

Korenfestival met 33 koren op elf locaties

WEESP De achttiende editie van het Weesper Korenfestival is groter dan ooit.

Maar liefst elf locaties in en rond het centrum openen de deuren zaterdagavond 9 december voor 33 koren uit Weesp en omstreken. Van klassiek tot pop, van shanty tot gospel, al bekend in Weesp of voor het eerst hier en van heel klein tot heel groot. Er zijn optredens van het onder andere het Amsterdamse koor Klassiek a capella, Chorus Line met pop- en musicalnummers, Close harmony is een vijfstemmig koor die songs uit de 70'er en 80'er jaren zingt, het Bussumse Vrouwenkoor onder leiding van Anne Balázs, Kamerkoor uit 't Gooi met elf zangers zingen a capella of met pianobegeleiding wordt de vierstemmige klankkleur bepaald en natuurlijk Firma Vocaal, een gemengd popkoor uit Weesp met Nederlandse hits, wereldberoemde popklassiekers, musicalsongs en kerstliederen of het Weesper Kroonkoor dat een projectkoor is onder leiding van Marco de Jong, op de piano begeleid door Hugo de Graaff en het repertoire is met kerstsfeer overgoten. Het wordt voor de bezoekers moeilijk kiezen.

Om 21.45 uur wordt het korenfestival afgesloten met het traditionele slotconcert met samenzang in de Grote Kerk. Drie koren zullen daar ieder nog een lied ten gehore brengen: het Kroonkoor, DivAssorti en FUNtastic.

Kinderkoren

Ook de kinderen laten van zich horen. Voordat de 'grote' koren vanaf 18.30 uur optreden, is het tussen 13.00 en 17.00 de beurt aan de kinderen. In de Grote Kerk, de Van Houten Kerk en de R.K. Kerk aan de Troelstralaan zijn optredens van diverse kinderkoren en muziekoptredens.
Op www.korenfestivalweesp.nl vind je informatie over de deelnemende koren, de locaties waar de koren zullen optreden en de laatste nieuwtjes.