Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

De Vecht en De Zuiderzee

'van tante Bets' en 'van Opa en Oma' staat er in de Verkade albums 'De Vecht' en 'Langs de Zuiderzee' in schoonschrift voorin geschreven. Beide boeken zijn van Jac. P. Thijsse en in elk zijn plakplaatjes van drie kunstenaars. Het zijn de 2e, resp. 3e druk uit 1916. Bruine papierverkleuringen en flinke gebruikssporen. Maar dan heb je ook wat!

Bij het openslaan zie je meteen een oude kaart van de Vechtstreek, resp. Zuiderzee over twee pagina's met allang weer vergeten of verdwenen plekken, zoals de Zuiderzee, Merwedekanaal, Blokzijl en Blankenham, maar ook Huizen, Valkeveen en Naarden. Thijsse verkent daar de Zuiderzeekust, die toen nog flink te lijden had bij storm uit het noorden.

In beide boeken zwerft Thijsse niet alleen langs het water, maar gaat hij ook het 'binnenland' in en komt ondermeer in Kortenhoef en Ankeveen.

De boeken met de originele plaatjes zijn compleet!

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar van elk is te koop voor 12 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.