Geen cash meer in de bussen

BUSSUM Reizigers kunnen vanaf 1 januari niet meer met contant geld betalen in de bussen van Connexxion die in de Gooi en Vechtstreek rondrijden. Vanaf het nieuwe jaar moet er worden gepind of met de ov-chipknip worden betaald.

Incidenten in de bus zijn de oorzaak van het afschaffen van de mogelijkheid om met geld te betalen. Dit is een landelijke afspraak binnen de ov-sector. De veiligheid van reizigers en chauffeurs wordt hierdoor verbeterd, zo meldt de vervoerder.


Privacy sociaal domein bekeken

GOOISE MEREN De gemeente is volgens een onderzoek van de rekenkamercommissie op de goede weg met het omgaan met privacygevoelige gegevens van de inwoners. Vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties hebben echter nog wel vragen én zorgen over dit privacybeleid.

De commissie noemt een aantal verbeterpunten. Zo wil men dat de gemeente actiever in gesprek gaat met cliënten en hen beter voorlicht over wat er met de persoonsgegevens gedaan wordt: "Laat als gemeente duidelijk zien wat je doet en zorg voor transparantie."

De commissie constateert verder dat Gooise Meren de informatiebeveiliging en het beschermen van de privacy van inwoners meteen voortvarend ter hand heeft genomen. Zo is er een privacyprotocol en voldoet het beleid aan alle wettelijke eisen en richtlijnen.