Dames Gooische zijn winter- kampioen

BUSSUM Een verrassend slot van de eerste helft van het hockeyjaar voor de hockeysters van Gooische: de Bussumse ploeg werd afgelopen weekend onverwacht gekroond tot winterkampioen.

De Bussumse vrouwen wonnen zelf met 1-2 van GHBS, concurrent Zwolle verspeelde verrassend punten tegen GCHC.

De hockeyers van Gooische moesten afgelopen weekend op het laatste moment genoegen nemen met een punt. De ploeg stond lang met 1-2 voor tegen Zwart Wit, maar kreeg op het laatste moment een wat makkelijk gegeven strafcorner tegen waardoor de tegenstander terug kon komen.

BFC walst over AH'78 heen

BUSSUM Heer en meester. Dat waren de voetballers van BFC afgelopen weekend tegen buurman AH'78. De Bussumse zaterdagderdeklasser was met 7-0 veel te sterk voor de Huizer streekgenoot.

BFC speelde noodgedwongen met een ander elftal dan normaal, maar dat was geen moment te merken. De Bussumers waren vanaf de aftrap te sterk, AH'78 had geen enkel antwoord op het spel van BFC. Voor rust stond het al 3-0. Na rust probeerde AH'78 er nog het beste van te maken, maar na een uur spelen had BFC alweer twee keer gescoord. Het hek was helemaal van de dam toen AH'78 na een rode kaart met een ondertal verder moest. Met een zevenklapper konden de voetballers het veld verlaten.

SDO verliest

BUSSUM Een reeks foutjes heeft SDO afgelopen weekend de kop gekost tegen MSC Meppel. De Bussumse hoofdklasser verloor met 1-3.

SDO startte nog sterk en was vooral het eerste half uur de betere ploeg. Toch was het MSC dat prompt op voorsprong kwam. Het doelpunt leek SDO te breken: het was over. De opbouw van BFC werd zo slordig dat MSC steeds weer aan de bal kon komen, zonder veel moeite. Na rust scoorde MSC nog twee keer. De Bussumers leefden even op toen Maikel van Latum scoorde. Het ontbrak de ploeg aan scherpte en geluk om te winnen.