Oprichter van de hockeyclub Joost Grasso hing een tegeltje aan de muur voor de Wall of Fame.
Oprichter van de hockeyclub Joost Grasso hing een tegeltje aan de muur voor de Wall of Fame. Foto: Bob Awick

Onthulling clubhuis en Wall of Fame

NAARDEN Een bijzonder weekend voor HC Naarden. Vrijdag was het lustrumfeest en zaterdag de opening van het clubhuis en de Wall of Fame.

De voorbereidingen voor de verbouwing van het clubhuis zijn begin april begonnen. De benedenverdieping is uitgebreid en gerenoveerd en de bovenverdieping is gedeeltelijk verbouwd. De circa 1.900 leden hebben nu vijf nieuwe kleedkamers met douches en in de centrale hal staan de keepers- en trainerslockers. Aan de achterkant van het clubhuis (parkeerterrein) is een grote multi-ruimte aangebouwd voor teambesprekingen en vergaderingen. Het terras aan de veld 1-zijde is verlengd en loopt nu langs de hele voorkant van het clubhuis. Er is nu ook een fysio/bondsscheidsrechtershok.
De opening van het nieuwe clubhuis was met voorzitter Marc van Wijk, Marleen Sanderse, wethouder van Gooise Meren, en Joost Grasso, oprichter van HC Naarden. "De Wall of Fame is tot stand gekomen door leden die een tegeltjes hebben gekocht om de verbouwing te realiseren", vertelt Marc. "De tegeltjeswand met namen en boodschappen van de leden hangt in de centrale hal naast de kleedkamers. De wethouder en Joost hebben beiden een tegeltje opgehangen, waarmee het clubhuis officieel werd geopend."
Naast Joost waren ook de ereleden Miel Josemans, Henk Lanting, Pieter van Niel, Clementine Niermans en Peter van Steensel aanwezig. Marc bedankte de bouwcommissie voor hun fantastische werk. Julie Goossens, Clementine Niermans, Martijn Braunstahl, Jan-Hendrik Vos, Vanessa Wisse, Ariane Stille en Rogier van Schalkwijk hebben het gehele project bedacht en uitgevoerd. Ook Bob Vinke en Remko Menswerden in het zonnetje gezet. Weekenden en avonden hebben ze onvermoeid geklust in en om het clubhuis. "Het realiseren van de Wall of Fame was een enorme klus, die vakkundig is opgepakt door Frederique Hijmans, Karin Bom, Julie Goossens, Bob Vinke, Ariane Stille en de communicatiecommissie. Echt geweldig wat ze voor de club hebben gedaan." De club kreeg een cadeau van hoofdsponsor Rabobank. "We hebben een cheque van 5.000 euro gekregen voor goals, dug-outs of een scorebord."