Heino van Poelgeest viert zijn éénjarige jubileum.
Heino van Poelgeest viert zijn éénjarige jubileum. Foto: Bob Awick

Heino viert in december zijn jubileum

BUSSUM Alweer een jaar zit Heino van Poelgeest met zijn zaak By Heino aan de Nassualaan. Trots is hij op zijn mooie winkel. Zijn klanten weten hem goed te vinden. Het verrassende aanbod in combinatie met zijn eigen persoonlijke touch zijn de sterkste troeven van Heino.

De herenmodewinkel zit in hartje centrum in de winkelstraat. De zaak loopt goed, de mannen weten Heino te vinden. Het aanbod noemt Heino speels en eigentijds. Een goede reflectie van de stylist zelf, die als geen ander weet wat kleding voor een man kan doen.

De klanten komen vanuit het hele land - en zelfs uit het buitenland - om Heino om advies te vragen. Of je nu voor een riem komt, een casual trui of een maatpak, hij weet precies wat wel of niet leuk staat. "Ik neem echt de tijd voor de klant en probeer al mijn klanten goed aan te voelen. Ik kijk naar de persoon en maak altijd verrassende keuzes. Hierbij ga ik vooral af op mijn gevoel. Dat werkt lekker en we doen het winkelen en uitzoeken van combinaties onder het genot van een kopje koffie."

Verrassende keuzes

Die verrassende keuzes zijn zoals gezegd goed terug te zien in het aanbod. Neem de zogenoemde funshirts van A fish named Fred. Overhemden met een hele grappige print. Maar er zijn ook 'foute' kerstoverhemden met kerstbomen erop. "Die zullen mensen misschien niet in eerste instantie hier verwachten. We hebben ook mooie MAC jeans en spijkerbroeken van het merk Vanguard. Leuk is ook de sportieve lijn van HV Polo. Heel geschikt bijvoorbeeld om te dragen op het hockeyveld. Voor onder de kleding verkoop ik als enige winkel in heel Nederland Cristiano Ronaldo boxershorts. Heel uniek, en leuk als cadeautje," zegt hij.

Maatpakken

'Speelse en eigentijdse mode. Ik maak graag verrassende keuzes'

Voor de heren die voor de iets professionelere look gaan heeft Heino maatpakken voor een hele schappelijke prijs. "We voeren merken zoals Seven Square en Club of Gents. Mooi semi-tailormade pakken. Waarbij de jasjes en broeken apart verkrijgbaar zijn. Zo vinden we altijd de geschikte maat."

De uitgebreide collectie (en Heino zelf) is dus duidelijk wat hem onderscheidt van alle andere herenmodewinkels. "Ik hoor vaak terug van mijn klanten dat mijn collectie ze heeft getriggerd. Ze verwachten niet altijd dat ik zo veel verschillende stijlen heb. Ik hou mij ook niet aan het boekje van 'hoe het hoort' in een herenmodezaak. Ik mix merken, kies voor kwaliteit en betaalbaarheid en dat is iets wat mijn klanten erg waarderen."

Duurzaamheid heeft Heino hoog in het vaandel staan. Zo is zijn winkel volledig opgebouwd uit bestaande materialen die zijn hergebruikt. En stuurt hij de kassabon digitaal via de email. "Ik daag mijn leveranciers uit om ook duurzaam te ondernemen. Tot slot onderzoek ik de mogelijkheden voor hergebruik van kleding."

De hele maand december heeft Heino diverse acties om zijn eenjarige jubileum te vieren. "We hebben aanbiedingen en hele leuke cadeautjes voor de feestmaand. Zo heb ik riemen, sjaals, toilettassen, armbanden en nog veel meer."

By Heino is te vinden aan de Nassaulaan 21 in Bussum.