SDO verloor, maar spel gaf vertrouwen

BUSSUM Pure reclame voor het amateurvoetbal. Dat was het voetbalduel tussen SDO en koploper SJC afgelopen weekend. De Bussumers verloren dan wel met 2-4, maar het spel gaf veel vertrouwen.

Dat SDO een paar plaatsen lager staat dan de koploper was geen moment echt te merken. SDO begon erg sterk en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Na een paar grote kansen voor SDO schoot eerst Maikel van Latum raak. Vlak daarna kreeg SDO een strafschop nadat Theo Visser tegen de grond werd gewerkt: Rick van der Velden schoot raak. Voor rust stelde SJC echter alweer orde op zaken. Eerst counterde de koploper razendsnel na een corner van SDO en schoot Tom Duindam raak. Na een hoekschop aan de andere kant van het veld volgde de tweede treffer van Duindam. SDO kreeg kansen om weer op voorsprong te komen, maar de keeper van SJC stond dat niet toe. Toch leek het er lang op dat SDO op een punt af kon stevenen tegen de sterke koploper. Vlak voor de slotfase scoorde SJC echter alsnog, waardoor het geloof op een goede afloop voor SDO wegzakte. Op het laatste moment volgde ook nog een laatste treffer.


BFC boekt weer eens een zege

BUSSUM Voetballend kon het op momenten allemaal nog wel wat beter, maar BFC heeft wel gewonnen met 3-1.

BFC was er na een paar tegenvallende weken erg op gebrand om weer eens punten te pakken. BFC startte zoekende en had problemen met de snelle aanvallers van de tegenstander. Het duurde even voordat BFC op gang kwam. Na een half uur leek BFC op voorsprong te komen door Olivier Blaauw die een grote kans kreeg, maar faalde. BFC had het geluk dat de scheidsrechter een overtreding zag en BFC een strafschop gaf. Jostein Ohm schoot raak. Na rust werd het duel een stuk leuker. BFC zorgde voor steeds meer gevaar en kon de voorsprong al snel verdubbelen. Na een goede aanval langs Olivier Blaauw en Julian van der Leek kwam de bal voor de voeten van topscoer Tjerk Posthuma: de BFC'er haalde de trekker over en schoot raak. De Almeerse tegenstander bracht de marge al meteen daarna weer terug met een doelpunt door een strafschop, maar BFC pakte toch de zege na een treffer van Tjerk Posthuma.