Afbeelding
Foto:

Manon Teeuwen

Voorzitter Tesselschade Arbeid Adelt afdeling Het Gooi, 42 jaar, in Bussum sinds 8 jaar

Waar ben je druk mee?
"Met de organisatie van de jaarlijkse verkoop van producten van Tesselschade Arbeid. Dit evenement is op 24 en 25 november op kasteel Groeneveld. Ik zorg dat er genoeg producten zijn, ik maak de indeling van de kramen, regel het contact met de vrijwilligers en de gastverkopers."

Waarom steun jij Tesselschade?
"Ik vind het een hele bijzondere vereniging van vrouwen voor vrouwen. Het werk wat wij doen is heel divers. Wij steunen vrouwen die willen studeren financieel. Dat doen we door de verkoop van handwerk. Dat wordt allemaal gemaakt door vrouwen die hiermee ook een centje verdienen."

Lievelingsfilm?
"'Downton Abbey'."

Muziek?
"Ik luister graag Skyradio. Easy listening."

Met wie (dood of levend) wil je nog een goed gesprek?
"Met Maria Tesselschade, medeoprichter van onze vereniging. Ik ben heel benieuwd wat zij vindt van hoe het nu gaat en hoe wij bezig zijn. En of dit in de lijn is van hoe zij het ooit bedoeld heeft."

Welk lokaal nieuws volg je?
"Evenementen en alles wat in mijn woonwijk gebeurt."

Wie verdient een pluim?
"Inez van der Hijden van depotzaken. Ze maakt enorm veel uren om de handwerksters aan te sturen, nieuwe producten te verzinnen, noem maar op."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Met mijn kinderen naar de film in Filmhuis Bussum."

En met een miljoen?
"Ik zou het grootste gedeelte apart zetten. En we gaan met het hele gezin een mooie reis maken naar Zuid-Afrika. Mijn man heeft daar in zijn jeugd een paar jaar gewoond en vertelt daar altijd mooi over."