AH over twee jaar op Scapino-terrein?

BUSSUM Er moet nog heel veel gebeuren voordat het echt zover komt, maar als er voldoende draagvlak komt voor het plan dan zou er al over twee jaar een grote AH-supermarkt open kunnen gaan op het Scapino-terrein aan de Nieuwe Brink. Met die planning houdt de gemeente rekening.

Er wordt al veel langer gesproken over de komst van een AH-supermarkt naar de plek. AH Vastgoed heeft de wens om een supermarkt te openen. De komst van de Albert Heijn hangt vooralsnog eerst af van de gemeente. Pas als de raad de economische visie heeft vastgesteld, kan AH Vastgoed aan de gang met de plannen. Maar als de raad dat doet, en er komt voldoende draagvlak voor de komst van de supermarkt, dan kan het snel gaan. Rond december wordt verwacht dat er meer bekend is over de supermarkt. Dan praat het gemeentebestuur erover.


Zonnepanelen geen optie voor De Lunet

NAARDEN Er komen, althans voorlopig, geen zonnepanelen op het dak van sportcentrum De Lunet. De gemeente laat weten dat dat niet aan de orde is. Er worden enkel noodzakelijke werkzaamheden gedaan omdat de toekomst van het sportcentrum onzeker is.

Veel inwoners hebben zich erover verbaasd. Er wordt gewerkt aan het dak van het pand waar onder meer het zwembad in huist, maar er komen geen zonnepanelen. Zeker ook omdat de gemeente flink inzet op duurzaamheid met allerlei initiatieven. "Die zijn ze blijkbaar vergeten", reageert een bewoner van het aangrenzende Componistenkwartier. Maar dat blijkt niet de reden. Het simpele feit dat nog niet bekend is wat de gemeente met het sportcentrum gaat doen, is de reden om geen extra investeringen te doen. De gemeente laat weten dat er op dit moment een onderzoek loopt naar de toekomstmogelijkheden. Dat is pas na de verkiezingen klaar. "Daarom gaan we geen grote investeringen doen, ook niet op het gebied van duurzaamheid, zoals het aanbrengen van zonnepanelen. Dat zou een desinvestering zijn."