SDO te sterk voor Purmersteijn

BUSSUM Vooral door een erg sterke tweede helft heeft SDO afgelopen weekend gewonnen van het hoger geklasseerde Purmersteijn. De Bussumsers stapten met een 0-3 zege van het veld en klommen daarmee weer een paar plaatsen omhoog.

Voor rust was er niets te beleven. Aan zowel de kant van SDO als van Purmersteijn werden veel foutjes gemaakt. Purmersteijn had wel het beste van het spel en kreeg een paar kansen, maar doelpunten bleven achterwege.
Na de rust was alles anders. SDO kon de zege razendsnel zekerstellen. Eerst scoorde Roy van Essen. De bal werd door de Bussumer door de benen van de keeper raak geschoten. Een paar tellen later werd Maikel van Latum tegen de grond gewerkt, Rick van der Velden benutte de toegekende strafschop. SDO kreeg vervolgens meer kansen om te scoren, maar veel kansen werden om zeep geholpen. De derde goal werd gemaakt door Maikel van Latum op aangeven van Rowell van der Meer.
SDO staat na afgelopen weekend op een zesde plaats.

BFC verspeelt dure punten

BUSSUM Weer heeft BFC punten verspeeld. Het team speelde beter, maar haalde slechts een punt tegen SV De Vecht: 1-1.

BFC moest het spel maken. SV De Vecht trok een muur op en loerde vooral op de counter. BFC kreeg goede kansen om al voor rust op een forse voorsprong te komen. Schoten van Olivier Blaauw, Jostein Ohm en Tjerk Posthuma troffen echter geen doel. BFC vergat te scoren. SV De Vecht deed het wel; na een half uur counterde de Loenense ploeg naar een doelpunt. BFC leek de schade daarna snel te repareren, want het bleef kansen regenen, maar het lukte maar niet om te scoren.

Na de rust bleef BFC jagen op een treffer, maar vervolgde vooral met het verspelen van grote kansen. Weer kregen de Bussumers ontzettend grote kansen. Pas na meer dan een uur voetballen was het raak voor BFC: Zakaria Azzuzi brak door en gaf een voorzet op Olivier Blaauw. De BFC-speler kopte raak. Het leek vervolgens een kwestie van tijd voordat BFC alsnog op een voorsprong zou komen, maar ook nu bleek BFC te onscherp te voetballen om kansen goed af te ronden.