Het Naarderbos wordt meer en meer een evenementencentrum.
Het Naarderbos wordt meer en meer een evenementencentrum. Foto: Sjoerd Stoop

Drukke zomer Naarderbos: negen huwelijken gered

NAARDEN Het Naarderbos heeft een drukke zomer achter de rug. Vol met golf en andere evenementen kwam er plots een onverwachte klus bovenop: het redden van negen bruidsparen en hun huwelijk.

De plotse reddingspoging moest ondernomen worden toen de huurder van het naastgelegen The Upperdeck plots het huurcontract opzegde en met de noorderzon vertrok. De huwelijken bleken al gepland te staan. "De aanstaande echtparen werden daar door overvallen", vertelt Remco Smits, general manager van het Naarderbos. "De echtparen bleken al een flinke aanbetaling te hebben gedaan en los daarvan bleek hun huwelijksfeest op losse schroeven te staan. We hebben meerdere verontruste telefoontjes gehad. We hebben ze allemaal gerustgesteld en verzekerd dat alles door zou gaan, ook al bleken ze veel meer te hebben afgesproken dan voor het afgesproken bedrag kon. We hebben daar wel veel kosten voor moeten maken, maar het moest en zou doorgaan."

Het kwam allemaal goed, zo bevestigt ook een van de bruidsparen. "We hebben er vooraf veel zorgen om gehad, maar achteraf bleek alles veel beter geregeld dan verwacht", vertelt een bruidegom.

Meer evenementen

De trouwfeesten waren slechts enkele van de vele evenementen het afgelopen jaar van Naarderbos. De golfbaan wordt meer en meer een evenementencentrum. Terwijl er tot enkele jaren geleden amper evenementen waren, geeft het Naarderbos nu onderdak aan pakweg zeshonderd evenementen per jaar. The Upperdeck wordt nu ook gerund door het Naarderbos. "Voor het golf hebben we vanzelfsprekend nog veel aandacht, maar de focus gaat ook steeds meer naar evenementen. En dat loopt goed. Er werd onlangs onder meer een bepaald automodel gepresenteerd op ons complex, maar we hebben ook veel andere evenementen. Van ondernemers, maar dus ook trouwfeesten. Alles kan."
De vele evenementen zorgen voor een omslag op Naarderbos. "We hebben ons complex van top tot teen verbouwd en we hebben onder andere meer personeel aangenomen. Terwijl er eerst 35 man rondwandelden, hebben we nu ongeveer 85 man personeel. En we hopen vanzelfsprekend meer stappen te maken. Met The Upperdeck, maar vanaf volgend jaar ook meer met het strand, even verderop. Daar hebben we plannen om een strandpaviljoen te maken. Daar zijn we nu druk mee. We hopen dat we volgend jaar onze eerste strandgasten kunnen verwelkomen."