Tijdens het baantjeszwemmen waren er obstakels waar de deelnemers onder en over moesten.
Tijdens het baantjeszwemmen waren er obstakels waar de deelnemers onder en over moesten.

'Sponsoractie heeft het fantastische bedrag van 1887 euro opgebracht'

NAARDEN Tijdens de Swim Challenge en Runparcours werden zaterdagavond zo veel mogelijk baantjes gezwommen en rondjes gelopen om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren.

De deelnemers moesten baantjes zwemmen met obstakels in zwembad De Lunet en in de sporthal stond een uitdagende beweegbaan klaar. Beide activiteiten duurden 45 minuten en elk baantje en rondje werd gesponsord. Tijdens de Swim Challenge en Runparcours deden ook twee kinderambassadeurs van Spieren voor Spieren mee: Steijn van Miltenburg uit Baarn en de Bussumse Floris Behrens, beiden twaalf jaar. "Na mijn geboorte kwamen de doktoren erachter dat ik limb girdle spierdystrofie type 2a heb. Ik mis een paar eiwitten die zorgen voor sterke spieren. Ik heb daardoor minder kracht en mijn spieren gaan eerder stuk. Ook mijn uithoudingsvermogen is een stuk minder dan bij andere kinderen", vertelt Floris. "Ik heb een lichte vorm van deze spierziekte en kan gelukkig zelf naar school gaan en sporten."

Sporten is voor Floris belangrijk in zijn leven en geeft hem een goed gevoel. "Vroeger heb ik aan hockey gedaan, maar dat was vaak te intensief voor mij. Nu zit ik op tennis en omdat ik in een selectieteam zit, train ik twee keer in de week. Na de training moet ik echt uitrusten en soms is het moeilijk te combineren met school. Maar ik heb gezien dat andere mensen het veel moeilijker hebben. Ze zitten in een rolstoel of liggen in bed en daarom vind ik het belangrijk om me in te zetten voor Spieren voor Spieren: voor de aandacht voor de ziekte en om geld op te halen voor onderzoek naar geneesmiddelen om deze spierziekte te stoppen. Omdat ik kinderambassadeur ben, ontmoet ik ook lotgenoten. We zien elkaar een keer per jaar, praten met elkaar, snappen elkaar en maken lol met elkaar. Daarom heb ik weer meegedaan aan deze actie omdat het belangrijk is om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren."
Deze sportchallenge werd georganiseerd door de buurtsportcoaches en BeweegPower. Buurtsportcoach Jeroen van der Mark: "Het is een landelijke actie met verschillende activiteiten om geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Dit geld wordt niet alleen gebruikt voor onderzoek, maar ook voor materiaal zoals rolstoelen en om uitjes te organiseren voor de doelgroep." Sportfondsen Naarden organiseert deze actie al vier jaar en stelt het zwembad, sporthal en personeel beschikbaar. "Op deze manier hebben ze een grote bijdrage geleverd aan de actie." En waarom Spieren voor Spieren? "Wij als sportbuurtcoaches vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten, met of zonder handicap en daarom hebben we dit opgepakt. En deze actie heeft het fantastische bedrag van 1887 euro opgebracht voor Spieren voor Spieren."