Er kon tijdens het feest gesport en gespeeld worden door jong en oud.
Er kon tijdens het feest gesport en gespeeld worden door jong en oud. Foto: Bob Awick

'BeweegFeest in De Lunet was een geweldig succes'

NAARDEN Beweegpower heeft zaterdag voor de eerste keer een BeweegFeest georganiseerd in sporthal De Lunet.

"Wij, en dat zijn mijn partners Pascal Kempers, Koen Markus en Roelof Velthuizen, hebben een passie voor bewegen en deze overtuiging willen we graag overbrengen aan andere mensen", aldus Eric Herber. "Tijdens het BeweegFeest waren er sporten als freerunning, hockey, sneeuwballengevecht en voetbal, maar ook BeweegTegels, schommelen en blokken stapelen, spelen die sportverenigingen niet organiseren en misschien was dat ook wel een van de redenen dat het zo'n succes is geworden."

Eerste keer

"Dit feest hebben we voor de eerste keer georganiseerd en wij hoopten dat er misschien 35 kinderen zouden komen bewegen, maar daar hebben we ons goed in vergist. Er zijn ongeveer 130 mensen langsgekomen waarvan 85 kinderen, die actief hebben meegedaan. Ook waren er ouders en mensen die wij zelf uitgenodigd hadden. De jongste deelnemer was bijna anderhalf jaar en de oudste midden vijftig. Echt een geweldig succes."

Spontaan

Dan is de vraag snel gesteld: komen er nog meer van deze BeweegFeesten? "Dat weten we niet, we willen het wel heel graag. Dit feest is spontaan ontstaan. De sportbuurtcoaches hadden aan ons gevraagd of we het runparcours in de sporthal voor Spieren voor Spieren wilden organiseren. Daarvoor hadden we veel sportmateriaal geregeld en om dat alleen maar te gebruiken voor de run van drie kwartier vonden we eigenlijk zonde. We zijn in gesprek gegaan met Eddy de Gooijer van Sportfondsen Naarden en de exploitant van het sportcentrum om te kijken of hij het ook een goed idee vond. En dat vond Eddy gelukkig ook. Graag zouden we vaker zo'n feest willen organiseren, ook omdat kinderen en volwassenen het leuk vinden om aan mee te doen, maar we moeten eerst kijken of we het financieel kunnen regelen om het rendabel te maken. Nu konden we het voor een gering bedrag huren door de actie van Spieren voor Spieren op dezelfde dag. We willen ook niet dat er rijen voor de deur staan en denken aan maximaal honderd kinderen. Dan is er genoeg ruimte en rust om alle spelen en sporten te doen waar je zin in hebt en dan hoef je ook niet lang in een rij te staan. We gaan met z'n vieren rond de tafel zitten om te kijken hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen, want met zo veel animo kun je dit niet naast je neerleggen."

'Dit was een spontaan feest en we willen het vaker organiseren'