Emmaschool start december renovatie Florislaan

BUSSUM De kogel is door de kerk: rond december kan het leegstaande schoolgebouw aan de Graaf Florislaan worden verbouwd. Dit wordt dan vanaf het nieuwe schooljaar het nieuwe onderkomen voor de Koningin Emmaschool.

De Emmaschool heeft nu nog twee locaties in het Spiegel: de hoofdvestiging aan de Fortlaan en het noodgebouw aan de Slochterenlaan. Dat laatste gebouw met name heeft zijn beste tijd gehad.

Er was de afgelopen jaren veel gedoe over de verhuizing naar de Graaf Florislaan waar een leegstaande school staat. Buurtbewoners vreesden veel overlast vanwege het verkeer en parkeren, de geluidsoverlast van de school en de naschoolse opvang.

Ze stapten naar de Raad van State. Na een reeks maatregelen, met onder meer een heel buitenspeelrooster voor de school en een geluidsscherm, mocht de verhuizing van de school uiteindelijk toch doorgaan. Al met al heeft de hele procedure zeker elf jaar geduurd.

Nu kan er dus gebouwd worden. Halverwege december heeft de gemeente ook de laatste benodigde vergunning op zak. De verbouwing gaat tot de zomer duren. Volgend schooljaar zou de Emmaschool het nieuwe gebouw moeten betrekken.


Gooise Meren en Hilversum gaan elkaar 'back-uppen'

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren en Hilversum gaan elkaar 'back-uppen' bij grote netwerkstoringen of andere calamiteiten die de gemeentelijke systemen platleggen.

Er wordt een dubbele glasvezellijn aangelegd tussen de twee gemeentehuizen. De glasvezelverbinding zorgt ervoor dat de ene gemeente de andere kan helpen als er storingen zijn. Het systeem van Gooise Meren kan dan geheel dienen als back-up voor dat van Hilversum en andersom.
De glasvezelverbinding moet nog worden aangelegd. De aanleg start volgende week en duurt tot het einde van het jaar. Het hele systeem moet halverwege volgend jaar worden opgeleverd.