Aanpakken van voedsel- verspilling

BUSSUM De Voedselbank Gooi en Vechtstreek en het GAD gaan zich samen inzetten tegen voedselverspilling

De voedselbanken in de Gooi en Vechtstreek delen zo veel mogelijk voedsel uit aan cliënten en proberen zo min mogelijk afval te produceren. Toch is niet te voorkomen dat voedsel dat niet meer geschikt is voor consumptie moet worden weggegooid. Daar trekken de GAD en de voedselbanken nu samen in op: de GAD gaat dat voedsel bij de Voedselbanken ophalen zodat het verwerkt kan worden tot biogas en compost.

Restafval

Behalve het groene afval gaat de GAD ook het verpakkingsmateriaal en restafval apart ophalen. Het papier en karton brengen de voedselbanken zelf naar de verwerker. Zo kunnen zo veel mogelijk grondstoffen hergebruikt worden.
De GAD haalt alleen afval van huishoudens op, maar omdat de voedselbank volledig op vrijwilligers draait, geen commerciële activiteiten uitoefent en afhankelijk is van giften en gratis diensten biedt de GAD deze oplossing.

Bovendien kan de GAD zo een bijdrage leveren aan het doel van de voedselbanken: mensen helpen die het nodig hebben en voedselverspilling tegengaan.


Sporten om de hoek

BUSSUM Nieuw in Bussum: Sporten om de Hoek in samenwerking met Versa Welzijn en RIBW Gooi & Vechtstreek die begeleiding biedt aan mensen in een beschermde woonomgeving.

Eén keer per week ontspannen en bewegen, sport, spel en aansluitend iets eten, dat kan allemaal bij Sporten om de Hoek onder begeleiding van Sam. Sam is psychomotorisch therapeut en zorgt ervoor dat er verantwoord wordt bewogen. Heb je bepaalde klachten, dan kun je dat met Sam bespreken.

De kosten hiervoor zijn bewust laag gehouden, zodat het voor iedereen mogelijk is om hieraan deel te nemen. Het kost 2,50 euro per keer.

Sporten om de Hoek is iedere dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur. Verzamelen om 11.15 uur bij de gymzaal van sportcentrum de Zandzee aan de Struikheiweg.

Meer informatie Wout van Versa Welzijn, 06-139 66 520.