Gooische moet hard werken

BUSSUM Een zwaarbevochten zege na een zwaar duel voor de hockeyers van Gooische afgelopen weekend tegen het wat hoger geklasseerde Victoria: de Bussumse overgangsklasser was met 1-2 te sterk.

De Bussumse hockeyers kwamen voor rust op voorsprong te staan en konden deze na de rust verdubbelen. Daarna was het de beurt aan Victoria, dat eerst scoorde en even later ook verder leek terug te komen. Gooische kon echter goed standhouden en won de wedstrijd.

Dames

Een nederlaag afgelopen weekend voor de hockeysters van Gooische. En niet zomaar een. De Bussumse eersteklasser verloor van haar 'kleine zusje' HC Naarden: 4-3. De zege van de Naarder buren zorgde voor veel ontlading op het sportpark van HC Naarden.

De derby tussen de twee ploegen was elke seconde spannend. De twee ploegen namen de voorsprong steeds van elkaar over. Op het laatste moment was het HC Naarden dat de voorsprong pakte en daarmee Gooische kon verslaan. De Naarders gaan verrassend aan kop van het klassement. Gooische heeft nu een achterstand van drie punten.

SDO vergeet te scoren

BUSSUM Een forse nederlaag afgelopen weekend voor SDO. De Bussumse hoofdklasser kreeg wel kansen tegen het hoger geklasseerde Leonidas, maar vergat deze te benutten en verloor met 3-0.

Er waren het hele duel zo veel kansen voor zowel SDO als Leonidas dat het ook zomaar 4-4 had kunnen worden. Veel kansen leverden geen doelpunt op.

BFC verliest

BUSSUM Weer een zeperd voor BFC. Nadat er een week geleden ook al werd verloren, leed BFC afgelopen zaterdag de volgende nederlaag. Wartburgia, nota bene de nummer laatst van het klassement, versloeg de Bussumse zaterdagderdeklasser met 1-3.

BFC startte sterk en probeerde al snel de aanval te zoeken en op voorsprong te komen. Er kwam een grote kans, maar BFC bleek veel problemen te hebben met scoren.
Wartburgia voetbalde nauwelijks beter dan BFC, maar bleek een stuk scherper met het afronden van de kansen.