Afbeelding

Pien Walsen

Woont in Bussum,
volgt opleiding allround
AV-medewerker, 23 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij eetcafé Nobel aan de Kapelstraat en volg daarnaast de opleiding allround AV-medewerker in Utrecht."

Wat is dat voor opleiding?
"Als allround AV-medewerker kan je werk vinden in de AV-sector, oftewel de audiovisuele sector. Mijn interesse ligt bij het camerawerk en ik ben mij aan het oriënteren of het echt iets voor mij is. Dat is de reden dat ik stage loop bij GooiTV."

Heb je al ervaring opgedaan met het camerawerk?
"Ja, ik mag bij GooiTV verschillende dingen doen. Zo film ik om de week het gesprek met burgemeester Pieter Broertjes in Hilversum. Op deze manier kan ik me verdiepen in het camerawerk. Ook mogen we zelf met onderwerpen komen en die dan uitwerken. Tijdens mijn stageperiode ontmoet ik ook mensen die mij meer over het cameravak kunnen vertellen, wat het precies inhoudt en hoe ik eventueel na mijn studio aan werk kan komen."

Heb je zelf al iets gefilmd?
"Ik moest via de opleiding iemand filmen en heb gekozen om een portret te maken. De moeder van een vriendin van mij is pedicure en ik heb in haar praktijk een film gemaakt van twee minuten. Het filmpje staat ook op YouTube en op mijn Facebookpagina."

Je bent een echte Bussumse? Mis je iets in het dorp?
"Nee, eigenlijk niet. Ik vind het uitgaansleven leuk, maar wat ik wel jammer vind is dat er in de zomerperiode geen festiviteiten alleen voor jongeren zijn. Ik zou het leuk vinden als er bijvoorbeeld voor ons kraampjes met drankjes en hapjes zijn samen met een leuke band."

Als je 1 miljoen euro krijgt? Wat ga je daarmee doen?
"Als eerste op vakantie, een huis kopen en kijken of ik een eigen bedrijf kan opzetten."