Aanrijding trein en persoon

BUSSUM Een aanrijding op het spoor met een persoon bij de overgang bij de brandweerkazerne heeft voor flink wat vertraging gezorgd afgelopen zaterdag. Het gebeurde rond 8.00 uur. Of het om zelfdoding gaat, is niet bekend.

Door de aanrijding was één spoor buiten gebruik. De reizigers werden door de politie uit de trein gehaald en overgebracht naar station Bussum-Zuid. Door de evacuatie ontstonden er treinvertragingen tussen Hilversum en Almere, die werden opgelost door stopbussen in te zetten. Rond 11.30 uur kwam het treinverkeer weer op gang.


Werk aan doorgaande weg

BUSSUM De Nieuwe 's-Gravelandseweg gaat deze herfstvakantie op de schop. Vanaf maandag 23 oktober tot vrijdag 27 oktober is de doorgaande weg dicht voor het verkeer. Beide richtingen zijn niet toegankelijk.

Het gaat om het stuk tussen de splitsing Bredelaan / Nieuwe 's-Gravelandseweg (St. Vituscollege ) en Nieuwe 's-Gravelandseweg nr. 68 A en 59. Omrijden is mogelijk via de Franse Kampweg (N236) en de Hilversumse Meentweg. De afsluiting is noodzakelijk vanwege werkzaamheden die het Goois Natuurreservaat (GNR) laat uitvoeren aan de daar liggende faunapassages.


Man met inbrekers-werktuig opgepakt

Bussum Agenten hebben maandagavond een verdachte aangehouden op de Huizerweg. In zijn auto lagen spullen waarvan bekend is dat die gebruikt worden om in te breken.

Rond 23.00 uur controleerden surveillerende agenten de bestuurder en de man bleek voor te komen in de politiesystemen met betrekking tot inbraken. Ze doorzochten de auto en kwamen daar inbrekerswerktuigen tegen zoals een schroevendraaier en een slotentrekker. De 22-jarige verdachte uit Almere is aangehouden en zit vast voor nader onderzoek.