De Bukbieb op het Julianaplein.
De Bukbieb op het Julianaplein.

Bukbieb gaat van Heidezicht naar station Naarden-Bussum

BUSSUM Stichting Pro Bussum heeft de zogenoemde bukbieb weggehaald bij Heidezicht omdat deze gerenoveerd moet worden. "De houten huisjes zijn gevoelig voor het weer en moeten opgeknapt worden", aldus Pieter Schut van de stichting.

Het exemplaar op het Julianaplein is inmiddels al opgeknapt. En zodra de bukbieb van Heidezicht weer netjes is krijgt deze een nieuwe bestemming: namelijk station Naarden-Bussum. Schut: "Er moet altijd iemand zijn die de bukbieb een beetje in de gaten houdt. Iemand die de sleutel heeft en een oogje in het zeil houdt. Heidezicht staat momenteel nog leeg en dus hebben we besloten dat de bukbieb aan het eind van deze maand terugkomt op het station. Daar gaat Coffee Culture er een oogje op houden."

Pro Bussum heeft overigens wel plannen om een derde bukbieb aan te schaffen en deze dan terug te plaatsen bij Heidezicht. "Hopelijk valt dit samen met de opening van het paviljoen. Het is bekend dat zowel de Bukbieb op het Julianaplein als bij Heidezicht heel goed loopt. Het brengen van boeken en het meenemen werkt echt."

Pro Bussum is verder bezig met het inzamelen van geld voor bukbiebs die steviger zijn. "Er is geld nodig om meer weerbestendige exemplaren aan te schaffen, het liefst van staal. We zullen kijken of we hiervoor kunnen sparen en goededoelenacties kunnen aanschrijven."