Hoofdtrainer Vittorio Verrier op de locatie in Bussum.
Hoofdtrainer Vittorio Verrier op de locatie in Bussum. Foto: Bob Awick

Kickboxing Institute groeit flink door

NAARDEN Een laagdrempelige allroundtraining voor het hele lijf: dat is wat het Kickboxing Institute biedt. Na een energieke start in Bussum, waar de animo direct hoog was, opent Kickboxing Institute nu ook zaken in Laren (bij Family Fitness) en in Naarden (bij Fitnessclub Gooimeer).

De ambitie is om het Kickboxing Institute de komende tijd door te laten groeien en meer mensen enthousiast te maken voor kickboksen. "Het is de meest complete work-out die er is. Je traint zaken zoals kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Bovendien word je er mentaal sterk van. Zelfvertrouwen is hier een voorbeeld van", aldus de trainer.

Recreatief trainen

Het Kickboxing Institute is er voor iedereen die lekker wil trainen op recreatief niveau. "We trainen duidelijk niet voor wedstrijden. Wij mikken juist op de recreatieve doelgroep. Lekker één of twee keer in de week trainen. Bijna 90 procent van de deelnemers heeft nog geen ervaring met kickboksen."
"Je moet de lessen zien als een bootcamp: een leuke manier om in shape te komen, maar met het voordeel dat je wel degelijk de echte techniek van het kickboksen leert. Je bent bezig met cardio, circuits, buikspiertrainingen, push-ups, zaktrainingen, het is heel uitdagend. Je werkt aan spierkracht, balans en zelfvertrouwen. "
Het Institute wil benadrukken dat de lessen erg laagdrempelig zijn. "We hebben hier geen vechtersbaasjes rondlopen, maar wel mensen die graag aan zichzelf werken. Er heerst een ontspannen sfeer en we werken met kleinschalige boutiquegyms. Daarmee bedoel ik dat we werken in kleine groepjes van maximaal 16 deelnemers tegelijkertijd.

Beginner tot gevorderd

"Al onze gediplomeerde trainers kijken goed naar de deelnemers en proberen ze op hun eigen niveau persoonlijk te trainen. Iedereen, van beginner tot gevorderde, is welkom. De nadruk wordt gelegd op een allroundtraining voor body and mind. Een gezonde geest in een gezond lichaam."

'Het is recreatief en de meest complete work-out die er is'

De doelgroep is met name de gewone man of vrouw die een lekkere work-out wil doen. De leeftijd varieert van 18 tot 60 jaar. "We zien in de ochtend bijvoorbeeld mensen die in de horeca werken, maar ook veel moeders die komen zodra de kinderen op school zitten. We trainen overigens ook veel kinderen. Vanaf 4 jaar is dit een hele leuke sport waar we veel speelelementen in verwerken. In Laren en Naarden zit onze kickboksschool in een grotere sportschool. Dat biedt ouders de mogelijkheid zelf te trainen wanneer de kinderen bij ons bezig zijn."
Dat het kickboksen zo goed aansluit komt hoogstwaarschijnlijk door de toegenomen populariteit van de sport. "Je ziet het opeens ook veel op televisie en kickboksen staat ook wel bekend als een stoere en spannende sport. Wij hopen de drempel die er eventueel nog is weg te nemen. Daarom is het altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen."
Het Kickboxing Institute is te vinden op de Eerste Industriestraat 11 in Bussum, op de Energiestraat 49 a in Naarden en in Laren op de Schapendrift 62. Lessen volgen kan op alle drie de locaties.