Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

Tweemaal Marc Chagall

De kunstenaar Marc Chagall (1887-1985) behoeft nauwelijks een introductie. Zijn bijzondere schilderijen en tekeningen zijn wereldberoemd. Rus, Jood, Fransman, maar ook dichter en dromer. In het boek 'Marc Chagall, schilderkunst als poëzie', is zijn leven in vijf periodes verdeeld en uit elke periode worden werken van hem afgebeeld en die periode wordt beschreven. Gevolgd door een overzicht van zijn leven, geïllustreerd met zwart-witfoto's. De teksten zijn van Rainer Metzger en het ontwerp van Ingo F. Walther. De softcoveruitgave, 95 pagina's, werd in 1988 uitgegeven door Taschen/Libero.

Het tweede boek, 'Chagall, The Masterworks', is een hardcoverkunstboek, 144 pagina's met 48 reproducties met beschrijving, chronologisch gerangschikt van 1909 tot 1980. Daaraan vooraf gaat het essay van samensteller kunstprofessor Michel Makarius met twintig zwart-witafbeeldingen. Bracken Books London gaf het royale gebonden boek met omslag in 1988 uit. Afgebeeld is 'De Verjaardag', 1915.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar van elk is te koop voor 12 euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.