Wat biedt jij? En wat zoek je? Er werden veel matches gemaakt tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties.
Wat biedt jij? En wat zoek je? Er werden veel matches gemaakt tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties. Foto's: Bob Awick

Platform tevreden met 86 matches

GOOISE MEREN Het Platform Maatschappelijk Verbinden Gooise Meren kijkt terug op een zeer geslaagd matchdiner. Afgelopen maandag zaten ruim 90 ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties met elkaar om tafel. Doel was om elkaar op weg te helpen.

Iedereen had een vraag en een aanbod. Tijdens het eten werd hier met elkaar over gesproken. In totaal werden 86 matches gesloten. De GGD Gooi en Vechtstreek houdt bijvoorbeeld de 30-dagen-gezonder-actie en heeft in dat kader hiervan met Merijn Corsten van Sauter Wijnen beklonken dat er een alcoholvrije wijnproeverij wordt gehouden. Op die manier krijgt Korsten nieuwe klanten in zijn zaak en kan hij zijn alcoholvrije handel promoten.
De deelnemers kwamen uit alle hoeken van de samenleving naar het net gerenoveerde restaurant in het souterrain van Spant. Afgevaardigden van het Rode Kruis, de gemeente Gooise Meren, een Ethiopische koffiehandelaar, Twinburgering, de dorpsmanager van Bussum, De Vereniging Ontwikkelingssamenwerking Muiden Muiderberg, de bibliotheek, noem maar op. Allemaal wisten ze een match te maken tijdens het etentje in Spant.

Jochum Jarigsma, voorzitter van het platform, vond het een hele leuke en nuttige avond. "Je ziet dat er echt behoefte aan is. We zagen veel vaste bezoekers, maar ook nieuwe mensen. We hopen volgend jaar het diner te kunnen organiseren op een locatie in Muiden. Daar zijn wij nu al mee bezig."

Lekkere hapjes in het nieuwe restaurant van Spant!
Voorzitter Jarigsma praat de avond aan elkaar.