Nieuwe ronde voor Sportvisie

GOOISE MEREN De gemeenteraad bespreekt vanavond de aangepaste Beweeg- en Sportvisie.

De raad meende vorige maand nog dat de sportvisie te weinig echte visie had. Ook stond nergens duidelijk vermeld hoe raadsleden straks de controle moeten uitvoeren. Het stuk heeft nu enkele inhoudelijke aanvullingen en moet antwoord geven op de vragen van de raadsleden. Morgen moet blijken of het genoeg is.

In het stuk wordt onder andere voorgesteld om 12 fte aan buurtsportcoaches in te schakelen. Deze coaches moeten inwoners stimuleren om te bewegen en te sporten.
Verder wordt vanaf volgend jaar onderzoek gedaan naar de exploitatie / beheervorm van sportaccommodaties. Daarnaast moeten de kosten per sportaccommodatie worden onderzocht.


Nieuwe schoolbieb geopend

BUSSUM Wethouder Miriam van Meerten heeft afgelopen woensdag samen met de directeur van De Zonnewijzer de nieuwe schoolbibliotheek geopend.

De Zonnewijzer zit in Breeduit. De dependance van de bibliotheek moest daar gesloten worden vanwege bezuinigingen. De school heeft nu wel haar eigen bieb gekregen.
De feestelijke opening viel op de dag dat de Kinderboekenweek van start ging. De wethouder werd daarom gevraagd om ook het verhaal van de Gruffalo voor te lezen. Na het lezen werd er nog gedanst en kregen alle leerlingen een gebakje.


Van de lezers

Reageren? Mail naar redactie@bussumsnieuws.nl.

Ahold

Het is heel duidelijk dat Ahold alleen kijkt naar het eigen bedrijfsbelang: lekker makkelijk veel groeien in het centrum. Het dorpsbelang ligt duidelijk bij de andere plannen, bij die van bureau Mechelen: geen uitkleding van de Veerstraat, meer woningen en groen. En AH zal heus wel blijven bestaan bij die plannen! Kan de gemeente dit echt niet doorzetten?

Liebje Hoekendijk, Bussum