Rookworst met goud bekroond

NAARDEN Keurslager Dijkstra aan de Mackaylaan heeft met zijn rookworst goud gewonnen.

Een deskundige vakjury keurde en beoordeelde de rookworst op verschillende punten zoals hoe de worst er van buiten en binnen uitziet, de geur, samenstelling en natuurlijk de smaak. De rookworst van keurslager Dijkstra kreeg de maximale score van 100 punten en werd bekroond met goud. "En met de bekroning van goud kunnen we aan onze klanten een rookworst aanbieden van de beste kwaliteit", aldus Roy Dijkstra.


Kunstwerk gezocht voor Wisselsokkel

BUSSUM Er wordt gezocht naar een ander kunstwerk voor de sokkel op het Veerplein tegenover McDonald's. Het kunstwerk moet volgend jaar geplaatst worden.

Het kunstwerk op de sokkel wordt met regelmaat vervangen. Het kunstwerk 'Wonderhoorn' staat er al even en dus is het tijd voor iets nieuws. Het nieuwe werk moet tegen een stootje kunnen, op de sokkel passen en mag niet aanstootgevend of discriminerend zijn.

Alle kunstwerken gaan door een ballotage. Zo keurt Kunstkring Artes het werk en wordt de keuze voorgelegd aan het burgerpanel.


Stationsklok doorgedraaid

NAARDEN / BUSSUM De klok op het stationsplein Naarden Bussum is volkomen 'doorgedraaid'. De kleine wijzer staat al weken op de zes en de grote wijzer draait met grote snelheid door .

Het was enige tijd onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de storing. Zowel de gemeente als de storingsdienst van de NS wezen naar elkaar. 'Klokkenluider' Jaap van Hassel vertelt: "Ik heb de storingsdienst driemaal moeten bellen voordat ze erachter kwamen dat de gemeente verantwoordelijk is voor de klok. Bij de gemeente zeiden ze in eerste instantie dat de NS verantwoordelijk is, maar dat bleek toch de gemeente te zijn. "

"De klok wordt op korte termijn gerepareerd", aldus de gemeente Gooise Meren.