José Schut, Denise Gude, Inez Goossens en Karin Westland.
José Schut, Denise Gude, Inez Goossens en Karin Westland.

Eerste vrouwelijke notariskantoor in Gooise Meren

BUSSUM De notariswereld is nog steeds een mannenbolwerk maar Inez Goossens maakt daar met haar kantoor, dat bestaat uit vier vrouwen, toch een aardig statement tegen. Er is weliswaar sprake van een nieuw kantoor, maar door de jarenlange ervaring van Inez en haar medewerkers zit er voor veel cliënten een team van vertrouwde gezichten. Officieel ging het kantoor 1 februari 2017 van start en afgelopen donderdag was er een openingsborrel in het pand aan de Brediusweg 20. "We wilden stilstaan bij deze bijzondere levensgebeurtenis."

Na een geslaagde opening waar meer dan honderd zakelijke relaties te gast waren, is het de dag erna gewoon weer back to business. Op de agenda staan flink wat aktes die moeten passeren en dat gaat nog steeds op de traditionele manier: met de handtekening van de notaris.

Digitalisering

Volgens Inez is daar nog wel een slag in te maken, maar dan moet de wet wel op dit punt worden gewijzigd. "Wanneer een verdere digitalisering plaatsvindt, kan er aanzienlijk efficiënter worden gewerkt. En dat kan veel tijd schelen. Tijd die weer extra besteed kan worden aan het persoonlijke contact met cliënten. De notaris is immers bij uitstek de vertrouwenspersoon van haar cliënten." Toch ziet ze ook de positieve kant van deze traditionele werkwijze. "Het notariaat is een ambacht en dat maakt dit vak ook zo speciaal. Daarnaast geeft die fysieke handtekening van de notaris toch een stuk rechtszekerheid en extra cachet."

Spannende stap

Een eigen kantoor beginnen was een uitdagende stap voor Inez. Maakte ze hiervoor nog deel uit van een maatschap, nu moet ze echt op eigen benen staan. "Ik voel me meer ondernemer dan voorheen. Ik ben eigenaar, boekhouder en werkgever en dat is leuk, maar best wel pittig." Het kantoor bestaat verder uit drie medewerkers: kandidaat-notaris Denise Gude, notarisklerk Karin Westland en officemanager José Schut. Inez is trots op haar team, waarmee ze alle notariële specialisaties in huis heeft. "We zijn een hecht team, met mooie, trouwe cliënten in een groeiende praktijk."

'We hebben echt een mooi team, met trouwe klanten'