Afbeelding

Oude waarden staan nieuwe ontwikkelingen niet in de weg

BUSSUM Het echte ambachtelijke werk en service zoals vroeger ook werd gegeven, is zo'n beetje het handelsmerk van familiebedrijf Miedema & Zn, de meubelstoffeerderij waar nu de jongste generatie aan het roer staat. Maar het is ook een bedrijf waar duurzaamheid hoog op de agenda prijkt.

Carry Miedema: "We kijken daarbij vooral naar de dierlijke producten die we in ons bedrijf gebruiken zoals wol, dons en leder." Zo werken ze zo veel mogelijk samen met producenten met een ECO-keurmerk. De wol die ze gebruiken komt van schapen die één keer per jaar geschoren worden en als alternatief voor dons werken ze ook met latex comforel. In het gebruik van leer is Miedema & Zn tevens vooruitstrevend. "We gebruiken alleen leder met een Europees welzijnskeurmerk. De stieren ondergaan geen lang veetransport en er zitten geen brandmerken op de huid." Dat is de manier waarop ze willen werken. Daarnaast blijft service een van hun speerpunten. De reacties van de tevreden klanten bevatten dan ook bijna altijd een compliment over de service die ze verlenen. "Zoals mensen dat nog van vroeger kennen", legt Carry uit. Veel van hun klanten zijn 55-plus en voor hen is volgens haar service een belangrijk punt. Zo worden de gerestaureerde of opnieuw gestoffeerde stoelen altijd gratis beoordeeld, opgehaald en afgeleverd. Maar ze gaan nog verder: sinds kort bieden ze ook luxe relax- en sta-opfauteuils aan. Klanten die zich op zo'n stoel willen oriënteren worden persoonlijk thuis opgehaald en na een bezoek aan de winkel weer thuisgebracht. Een kwetsbare groep die volgens Carry niet altijd in staat is om zelfstandig een winkel te bezoeken. "We kregen vanuit onze klantenkring steeds vaker de vraag of we deze stoelen verkochten." Aanleiding om op zoek te gaan naar een leverancier en dat bleek een uitdagende klus. Er zijn tal van aanbieders, maar slechts een enkeling biedt de kwaliteit en service waar ze voor hun klanten naar op zoek zijn en ook hun naam aan willen verbinden. In de winkel in Bussum staan inmiddels vijf showmodellen en de klant kan deze naar geheel eigen wens en smaak laten stofferen. Naast het stofferen voert Miedema & Zn ook een ruime collectie raamdecoratie die ze kosteloos inmeten én je kunt bij hen terecht voor fraaie vloeren.

Leveranciers

Ze stellen ook hoge kwaliteitseisen aan de leveranciers waarmee ze samenwerken. Zo hebben ze stoffen van Kvadrat, Designers Guild, De Ploeg, Saum en Viebahn en BUTE. Leer betrekken ze onder meer van Ohmann en Bruno Monte. De leverancier moet een goed voorraadsysteem hebben en in het bezit zijn van ECO-labels. De keuze voor de merken hangt ook nauw samen met de designmerken waar het familiebedrijf zich in heeft gespecialiseerd. Met klinkende namen als Artifor, Leolux, Gelderland, Pastoe, Linteloo, Rolf Benz en Chesterfield kunnen ze eigenlijk de hele markt bedienen: van modern tot klassiek en antiek.