Wethouder wil snelle evaluatie parkeerregels

GOOISE MEREN Als vanaf volgend jaar voor de gehele gemeente Gooise Meren dezelfde parkeerregels gaan gelde,n wordt datzelfde jaar nog gekeken of alles wel goed gaat. Dat verzekert wethouder Miriam van Meerten.

Er gaan volgend jaar voor de hele gemeente dezelfde regels gelden. Her en der verandert er veel.

Er gaat onder meer wat veranderen als het gaat om het centrum van Bussum: daar wordt parkeren in straten duurder dan garageparkeren.
Maar er verandert meer: zo moeten bewoners van Muiden met bezoek over de vloer straks parkeren met bonnenboekjes: de blauwe zones worden geschrapt.

Regels worden aangepast

Het parkeerreglement wordt aangepast omdat er nu per kern nog andere regels gelden en dat mag niet meer.

Volgend jaar wordt meteen gekeken of het wel werkt met de regels. "We gaan het volgend jaar goed onder de loep nemen", vertelde de wethouder vorige week woensdag aan de gemeenteraad. "Dat gaan we doen met bewoners. Dan gaan we ook aan de slag met eventuele knelpunten."


Minder mensen in Gooise Meren krijgen WW-uitkering

GOOISE MEREN Het aantal bewoners van Gooise Meren met een WW-uitkering, daalt langzaam. Het afgelopen jaar daalde het aantal WW'ers van 1200 naar 1160 personen.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In de gehele Gooi en Vechtstreek (en Eemnes) was er een daling van 8,4 procent: 5855 tegenover 5366.

Landelijk gemiddelde

Het WW-percentage in Gooi en Vechtstreek is met 4,1 procent gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Op landelijk niveau werden er eind augustus 2017 362.132 WW-uitkeringen verstrekt. Dit zijn 15,1 procent minder uitkeringen dan een jaar eerder.

De regionale daling in Gooi en Vechtstreek is hiermee iets lager dan landelijk.