Geleidelijk wisselvallig en minder zacht

Een gebied van hoge luchtdruk boven het Europese vasteland zorgt voor rustig herfstweer. Aan het einde van de week dringen uitlopers van oceaandepressies naar onze omgeving op. Er voltrekt zich dan een geleidelijke overgang naar wisselvallig weer met in het weekeinde van de maandwisseling soms kans op wat regen en een middagtemperatuur dalend naar 16 graden.

Donderdag en vrijdag

Na een fraaie woensdag begint de donderdag wederom lokaal met mist of lage bewolking. Overdag schijnt af en toe de zon. In de avond bestaat een kleine kans op een bui. Ook vrijdag is er wat meer bewolking met soms wat zonneschijn. De kans op een bui neemt iets toe. Er waait een meest zwakke wind tussen zuidoost en zuid. Het wordt beide dagen 18 à 19 graden.

Het weekeinde

Zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe met kans op wat regen. Later klaart het weer iets op. Ook zondag laat de zon zich nu en dan zien, maar later op de dag neemt de bewolking waarschijnlijk weer toe met in de avond kans op wat regen. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt zondag toe tot matig. Het maximum ligt in het weekeinde op zo'n 16 à 17 graden.

Weetje

Er is een enorm contrast tussen het weer in september 2016 en september 2017. In september 2016 viel 17 mm neerslag tegen 70 mm normaal. In september 2017 viel in totaal circa 140 mm. September 2016 was zeer warm. Op slechts 4 dagen bleef de temperatuur onder de 20 graden. September 2017 was vrij koel. Op slechts 4 dagen kwam de temperatuur iets boven 20 graden.