De AH aan de Veerstraat kan volgens sommigen prima uitbreiden, zodat verhuizing niet nodig is.
De AH aan de Veerstraat kan volgens sommigen prima uitbreiden, zodat verhuizing niet nodig is.

Omwonenden: 'Wij willen géén XXL supermarkt op Scapinoterrein'

BUSSUM Buurtpreventievereniging Centrum Bussum laat, mede namens omwonenden, weten dat zij tegen de komst van een XXL supermarkt op het Scapinoterrein is. In het Stadskantoor in Naarden zal voorzitter Fred Zunneberg dit vanavond, 27 september, toelichten. Ook wordt hier een alternatief plan voor uitbreiding van de AH supermarkt op de Veerstraat gepresenteerd.

door Antoon F. Bruggeling

Al enkele jaren werkt AH Vastgoed aan een nieuw plan voor de Scapino-locatie, nadat de vorige plannen in 2013 - ook met supermarkt - op het laatste nippertje van tafel werden geveegd door de gemeenteraad. AH Vastgoed blijkt niet onder de indruk. "Natuurlijk willen we bij Scapino graag een grote supermarkt met daarboven appartementen en een grotere parkeergarage", liet manager Ard Lanting eerder al weten. Een bouwplan is er nog niet, omdat AH hierover overleg voert met de gemeente Gooise Meren. Buurtpreventievereniging Centrum Bussum schudt het gemeentebestuur maar vast wakker, want een supermarkt bij Scapino is volgens voorzitter Zunneberg onverantwoord. Ook de buurtbewoners voelen er niks voor en vrezen flinke overlast.
Op de Politieke Avond in het Stadskantoor in Naarden zal BPV Centrum Bussum haar zorgen kenbaar maken aan het college en de gemeenteraad van Gooise Meren. Fred Zunneberg: "Een nieuwe supermarkt gaat voor grote verkeersproblemen zorgen op de Kerkstraat en directe omgeving. Probleem wordt ook het bevoorraden hier. Wegen zullen dichtslibben, wat gevolgen heeft voor onze veiligheid en onze gezondheid. Na de verhuizing van AH zal aan de Veerstraat weer een groot winkelpand leeg komen te staan. Dat moeten we niet willen. Er is al genoeg winkelleegstand in Bussum."
De buurtvereniging, die gaat voor een leefbare, gezonde en veilige woonomgeving van ruim 1000 huishoudens in het Bussumse centrum, steekt niet onder stoelen of banken dat zij bij Scapino liever kleinschalige woningen voor ouderen en jongeren ziet verrijzen. Met tuintjes en een mooie groene binnentuin. "Meer woningen is ook meer klanten voor de winkels in het centrumgebied." De voorzitter vraagt zich af waarom opnieuw over de bouw van een supermarkt wordt gesproken. "De mening van de bewoners was en is al duidelijk genoeg. Geen XXL supermarkt op deze plek!"
Vanavond wordt tijdens de politieke avond een alternatief uitbreidingsplan gepresenteerd voor Albert Heijn aan de Veerstraat. Hierin wordt ingegaan op uitbreidingsmogelijkheden op de huidige locatie.
De presentatie van BPV Centrum Bussum over een eventuele uitbreiding van de bestaande AH-vestiging op de Veerstraat is vanavond van 20.00 tot 21.00 uur.