Visie ontbreekt in sportvisie

GOOISE MEREN Wethouder Marleen Sanderse moet haar sportvisie aanpassen. De gemeenteraad liet vorige week blijken dat het stuk veel te vaag is en dus een stuk concreter moet.

De sportvisie moest 'een stip aan de horizon' worden, maar zelfs de 'stip' was niet concreet genoeg. Het ontbreekt volgens de raad aan echte visie. Daarnaast meent de raad dat nergens duidelijk staat hoe raadsleden straks controle kunnen uitvoeren.


Munneke Smeets trekt Hart voor BNM

GOOISE MEREN Marieke Munneke Smeets voert ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de kieslijst aan van Hart voor BNM. De leden kozen de Bussumse opnieuw als lijsttrekker.

Munneke Smeets was de afgelopen twee jaar al fractievoorzitter van Hart voor BNM en leidde de partij ook toen het onder de naam Hart voor Bussum acteerde. De Bussumse is ondertussen dertien jaar actief in de lokale politiek, eerst van 2004 tot 2011 voor de gemeenteraad van Naarden, daarna tussen 2011 en 2016 voor Bussum en vervolgens voor Gooise Meren.


Gemeente steeds gender- neutraler

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren moet gaandeweg vanzelf een stuk genderneutraler worden. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde na vragen van de VVD.

Genderneutraal beleid betekent dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen alleen. Steeds meer gemeenten doen dat door onder meer op het toilet geen onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen.
"Er is geen beleid, maar het uitgangspunt is een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet. We zullen daarom zeker meebewegen met de ontwikkelingen die in de samenleving gaande zijn", zo stelt de burgemeester. "Maar het moet allemaal een beetje vanzelf gaan. We voeren het gaandeweg door." In speeches zegt de burgemeester al steeds vaker 'beste mensen' in plaats van 'beste dames en heren'.