SDO na zege van nul af

BUSSUM Na twee achtereenvolgende nederlagen heeft SDO de eerste punten van het nog verse voetbaljaar te pakken. De Bussumse hoofdklasser versloeg zondag na een spannend duel Alphense Boys: 3-2.

SDO kwam op voorsprong door een perfecte en rake omhaal van Theo Visser, meteen de knapste treffer van het duel. Na de Bussumse treffer nam Alphense Boys het duel weer even over. Na een paar goede kansen kwam de tegenstander van de Bussumers met een prachtgoal van Patrick Krop knap terug.

Na rust bleef het spannend. Na net wat meer dan een uur voetballen kwam SDO op voorsprong na een goede aanval van Rowell van der Meer schoot Theo Visser hard tegen de touwen. SDO kreeg daarna meer kansen, maar vergat te scoren. Vlak voor de slotfase kreeg SDO een strafschop tegen na een vermeende handsbal van Kenneth Dames: het werd 2-2. Op het allerlaatste moment kon Roy van Essen de 3-2 maken voor SDO.

BFC vernedert NVC

BUSSUM Met twaalf doelpunten hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend geen spaan heel gelaten van het zaterdagelftal van buurman NVC. Het derde bekerduel werd met overmacht door de Bussumers gewonnen: na anderhalf uur voetballen stond er 12-0 op het scorebord.

Vanaf de aftrap bleek al dat BFC een maatje te groot was voor NVC. De Naarders zakten vooral veel terug, BFC mocht het spel maken en aanvallen. Na de eerste helft was het al 5-0, na rust scoorde BFC er verder op los. Grote man aan de kant van de Bussumers was Tjerk Posthuma: de topscorer scoorde zeven keer.

Twee nederlagen HCAW

BUSSUM HCAW heeft geen punten kunnen pakken tegen het sterke L&D Amsterdam Pirates. De Bussumers verloren zondag met 4-8 en maandag met 4-2.

De Bussumers hadden twee keer kansen, maar vergaten toe te slaan. Het laatste duel tegen L&D Amsterdam Pirates werd gisteravond laat gespeeld.