De kunstmarkt van Pro Bussum zal vier keer per jaar worden gehouden.
De kunstmarkt van Pro Bussum zal vier keer per jaar worden gehouden. Foto: Bastiaan Miché

Ondernemers willen meer samenwerking en promotie

Wat vinden de ondernemers van Stichting Pro Bussum, de dorpsmanager en de evenementencoördinator? De OVGM hield een enquête.

BUSSUM Ondernemers uit Bussum willen dat er meer samen wordt gedaan, dat Bussum beter gepromoot wordt, zichtbaar is op social media, dat evenementen een opfrisbeurt krijgen en dat het parkeerbeleid meer aandacht krijgt. Dat blijkt uit een enquête van Ondernemersvereniging Gooise Meren (OVGM) recent heeft laten uitvoeren.

Er werden 200 ondernemers uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Er hebben 68 mensen (dat is 34%) daadwerkelijk meegedaan. Zij kregen vragen voorgeschoteld over het doen en laten van de Stichting Pro Bussum en de daarbij behorende dorpsmanager en evenementencoördinator. Voorzitter van de ondernemersvereniging Brigitta Boonacker laat weten blij te zijn met de respons. "Meer ondernemers dan ooit hebben gereageerd en we hopen dit vaker te kunnen doen. Vaak hoor je het alleen als iemand tegen is, nu krijgen we een beter beeld van wat er leeft."

Van de ondervraagden is 63 procent tevreden over de zaken die Pro Bussum organiseert. Als pluspunten worden genoemd het terugdringen van de winkelleegstand, meer levendigheid door het organiseren van evenementen. "Al jaren wordt geroepen dat men meer evenementen wil, maar het gebeurt niet. We moeten dit samen bespreken en elkaar hierin gaan vinden."

Wat beter kan, is duidelijkere en meer communicatie over activiteiten. "Eigenlijk moet de communicatie op alle fronten beter. Dat leren we hier van. Onderling communiceren bedoel ik dan. Maar ook communiceren via moderne communicatie middelen. Natuurlijk is iedereen druk miet zijn of haar eigen zaak, maar we moeten wel de lusten en lasten delen. Ik denk dat wij zelf ook veel gecommuniceerd hebben richting onze leden, maar dat niet alles is ontvangen. Daar moeten we wat mee en daar hebben we ook leuke tips over gekregen. Ik denk zelf aan een teambuilding dag om elkaar te leren kennen en om te werken aan het maken van een groep."

ProBussum gaat vanaf nu aan de slag. Pieter Schut: "We zullen ons inzetten om zichtbaarder te worden. We moeten ons vaker laten zien, meer contact met ondernemers onderhouden. We kunnen verder het logo 'Bussum, hart van het Gooi, aanbieden zodat ondernemers dit ook beter online kunnen communiceren. Verder willen we gaan kijken hoe we ook publiek van buiten Bussum hierheen kunnen krijgen. Veel evenementen, zoals de Sinterklaasintocht, organiseren wij niet. Wel zullen we de evenementen die er zijn beter koppelen aan de ondernemers. En we gaan meer organiseren, de kunstmarkt komt vier keer per jaar. En de dorpsmanager houdt dit najaar een bijeenkomst waar Bussumers ideeën kunnen aandragen voor leegstaande panden."

Stichting Pro Bussum wil meer doen om zichtbaarder te worden