Afbeelding
Foto: Astrid Maas

Arnold van Eldik

56 jaar, fanatiek hardloper bij AV Tempo. Woont bijna dertig jaar in Bussum, geboren in Loosdrecht. Werkt in Amsterdam.

Waar kennen mensen je van?
"Van atletiekvereniging Tempo. Precies vier jaar geleden ben ik daar begonnen met hardlopen."

Ben je een fanatiek hardloper?
"Ja, dat ben ik zeker. Ik loop drie keer per week hard. Zaterdagochtend train ik met mensen van de club op verschillende niveaus en op donderdagavond op de baan. Maandag of dinsdag maak ik een klein rondje van een uur."

Hoe ben je aan hardlopen begonnen?
"Bij AV Tempo hielden ze een informatiebijeenkomst over hardlopen en hoe je dat het beste kunt oppakken. Deze zaterdag begint om 9.30 uur de cursus Yakult Start to Run. Dus mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen dan langskomen bij Sportpark Zuid in Bussum om te leren hoe je het beste kunt gaan hardlopen."

Wat doet hardlopen met je?
"Ik word fitter en mijn conditie is veel beter geworden. Soms ben ik moe van het hardlopen, maar na een half uur voel ik me weer fit en fris en kan ik de hele wereld aan. Ook krijg ik een opgewekt gevoel na het hardlopen. Maar je moet wel oppassen voor blessures aan bijvoorbeeld je enkels, knieën en heupen. Door bij de atletiekvereniging hard te lopen heb ik een goede loophouding aangeleerd. Ook krijgen we krachttraining zodat je spieren steviger worden en je energiezuiniger kunt lopen en daardoor heb ik hoogstwaarschijnlijk geen last van blessures. En na het lopen ook altijd je lichaam rust geven."

Heb je nog andere hobby's?
"Samen met mijn vrouw doe ik ook nog aan stijldansen. Vorig jaar zijn we weer begonnen na een pauze van dertig jaar."