Voetjes van de vloer.
Voetjes van de vloer. Foto's: Bastiaan Miché

'Gevarieerde avond met veel energie'

BUSSUM Het Wereldmuziekfestival Het Gooi van afgelopen zaterdag is zeer goed ontvangen. Dat laat de organisatie weten. "We hebben zo veel hoogtepunten beleefd, het was super", vertelt de enthousiaste mede-organisator Igor Rooselaar.

"We hadden veel geluk met het weer en ook qua artistieke invulling stond het programma heel goed. We hadden allemaal amateurs op het podium en dan is het altijd afwachten. Maar het was echt een hele gevarieerde, bonte avond waar iedereen heel veel energie van heeft gekregen."
De belangstelling was goed, zeker 250 personen kwamen luisteren, meezingen en dansen. "De djembégroep uit Eemnes was geweldig, iedereen deed mee. Ook was er gevoelige Franse muziek van Astrid Knaap en kreeg Svetlana uit Oezbekistan iedereen met een dansworkshop op de dansvloer. Omdat we zo'n gevarieerd programma hadden, duurden alle optredens een kwartiertje. Dus als iemand bijvoorbeeld niet van Syrische muziek hield, kwam er al een paar liedjes later Amerikaanse blues of een ander genre voorbij. Van kinderen tot een oudere dame met rollator: ze stonden allemaal op de dansvloer."

Jochum Jarigsma van de organisatie vult aan en vertelt dat er ook veel verschillende culturen aanwezig waren. "De meeste bezoekers kwamen uit Gooise Meren, maar ook uit Weesp en Eemnes. Het was een geniaal gezicht om te zien hoe leuk iedereen meedeed."

Heerlijke hapjes.
Samen tafelen.
De eerste optredens.
Samen genieten.
Syrische muziek.