HCAW heeft tot nu toe twee punten.
HCAW heeft tot nu toe twee punten. Archieffoto: Bob Awick

HCAW kan Pirates één keer verslaan

BUSSUM HCAW heeft haar eerste play-offzege weten te pakken: de Bussumse honkbalhoofdklasser kon afgelopen weekend het sterke L&D Amsterdam Pirates een keer verslaan.

HCAW won zondag de wedstrijd, die een bloedstollend spannende laatste inning kende, met 6-8. Voor HCAW betekende deze zege de eerste in de play-offs sinds 2005. Donderdag ging HCAW met 4-1 ten onder. Zaterdag werd er in eigen huis met 4-8 verloren.

Maatje te groot

HCAW deed alle keren geen moment onder voor L&D Amsterdam Pirates, maar had twee keer het probleem dat de tegenstander gewoon een maatje te groot was. Afgelopen zondag lukte het dus wel. Na een bloedstollende slotfase stond HCAW voor het eerst na vier jaar weer eens aan de goede kant van de score tegen L&D Amsterdam Pirates.

Gat verkleinen

HCAW heeft nu zes duels achter de rug en staat op acht punten achterstand van koplopers L&D Amsterdam Pirates en CuraƧao Neptunus. HCAW en concurrent Hoofddorp Pioniers hebben twee punten. De twee teams treffen elkaar deze week. Donderdag om 19.30 uur en zaterdag om 14.00 uur wordt er in Hoofddorp gespeeld. Zondag treffen beide teams elkaar in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Dit duel begint om 14.30 uur.