Voor SDO gaat nu het echte werk van start.
Voor SDO gaat nu het echte werk van start. Foto: Johan van der Geest

Goede generale voor SDO

BUSSUM Een week voordat de hoofdklasse van start gaat, weet SDO dat het er goed voor staat. De Bussumse hoofdklasser boekte afgelopen weekend wederom een oefenzege: zaterdaghoofdklasser AFC werd met 3-0 verslagen.

SDO was een maatje te groot voor AFC. De Amsterdammers waren wel veel aan de bal, maar konden geen grote kansen creƫren.
AFC kon alleen in de achterste lijn op balbezit spelen. Voorin moest Dion Thomas zich een keer strekken om een bal uit de hoek te halen.

SDO kreeg wel veel kansen, maar vergat in de eerste helft om doelpunten te maken.

Sterker spel

Na een kopje thee in de rust kon SDO tegenstander AFC op alle fronten aftroeven. Na een uur voetballen kon aanvaller Maikel van Latum de score openen met een doelpunt na een goede voorzet op maat van Theo Visser. Daarna duurde het even voordat SDO kon doorzetten. SDO kon op het allerlaatste moment, in de 86e minuut, verder weglopen: de slotfase leverde twee treffers op.

Twee goals

Eerst werkte de AFC-keeper een corner van invaller Jasper Spanjerberg tegen de touwen: 2-0. En een minuut later werd het zelfs 3-0 toen Gerrit Snijders de bal klaarlegde en weer Spanjerberg gemakkelijk kon scoren.